Ingredients
-
1.25 dl Äppelmos
-
2 st Ägg
-
1 tsk Bakpulver
-
1 dl Vetemjöl
-
1 tsk Vaniljsocker
-
Topping
-
1 st Äpplen
-
3 tsk Kanel
-
1.5 msk Honung
-
1 dl Havregryn
Directions
Goda och fluffiga pannkakor gjorda på äppelmos med söt och krispig äppelpajtopping. Det här receptet ger ca 7 st pannkakor. Äppelpajtoppingen är gjord på äppelbitar stekta i kanel och havregryn som jag också rostat med kanel och honung.
Steps
1
Done
|
PannkakorSeparera äggvitan från äggulan. Vispa äggvitan till ett fast vitt skum. Vispa äggulan med äppelmos och vänd i mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör om till en smet. Vänd sedan försiktigt i äggvitan med en slickepott. Stekt pannkakorna i olja på medelvärme. |
2
Done
|
ToppingenToppingen Servera pannkakor med äppelbitar, havregrynen och ringla över lite lönnsirap eller honung! |
3
Done
|
ServeringServera pannkakor med äppelbitar, havregrynen och ringla över lite lönnsirap eller honung! |
One Comment Hide Comments
Viktigt att inte utesluta detaljer när man skriver recept som är för alla, t. ex i denna hade det varit bra att ta med att använda en djup/större bunk/skål då när man vispar äggvita så skvättas det rejält. Samt vad för panna du använder för att göra denna typ av pannkaka.