Ingredients
-
Pastadegen
-
300 g Tipo-00
-
3 st ÄggMedelstora
-
2 msk Olivolja
-
0.5 tsk Salt
-
Fyllning
-
1 burk marinerade kronärtskockor Kronärtskocka
-
1.5 dl Ricotta
-
1 st Vitlöksklyftor
-
1 dl Parmesan
-
Salt
-
Peppar
-
Sås
-
50 g Smör
-
1.25 dl Vispgrädde
Directions
Ravioli med kronärtskocksfyllning med en sås på brynt smör och grädde. Väldigt god ravioli som passade perfekt ihop med såsen. För att göra ravioli underlättar det att ha en pastamaskin. Det är väldigt svårt att få degen så tunn som man vill ha den för hand. Pastadegen blir även bäst om du använder proteinrikt mjöl som t.e Tipo-00 och låter degen vila.
Steps
1
Done
|
PastadegenBörja med att vispa upp äggen lätt i en bunke. Tillsätt salt och olja. Tillsätt sedan lite mjöl åt gången samtidigt som du blandar degen med en träslev, när den blir för trög så börjar du knåda degen fär hand. (du kan göra detta i köksassistens med degkrok också). Arbeta degen i ca 10 min. Den ska kändes elastisk och smidig. Linda in degen i plastfolie och låt vila i kylen i ca 1h. |
2
Done
|
Kavla ut pasta degen på ett mjölat bakbord och dra den igenom pastamaskinen på det 1an. Repetera det 2-3 gånger. Se till att mjöla pastan ordentligt så att den inte fastnar i maskinen. Minska sedan inställningarna 1 steg i taget och kör varje inställning 2 gånger tills du kommer till 6an. |
3
Done
|
FyllningMixa kronärtskockorna i en matberedare (utan oljan som de ligger i), tillsätt pressad vitlök, ricotta, parmesan, salt och peppar och mixa allt tillsammans. |
4
Done
|
Gör ravioliStansa ut ca 6 cm stora ringar och fyll med 1 - 1,5 tsk fyllning. Pensla kanterna lätt med vatten och tryck ihop med en gaffel. Mjöla ditt underlag så att raviolin inte fastnar. |
5
Done
|
Koka demKoka 3-4 st åt gången. De är klara när de flutit upp till ytan. För mig tog detta ca 1-1,5 minuter. Men jag rekommenderar att testa med 1 - smaka och sen avgöra tiden. |
6
Done
|
SåsenBryn smöret och tillsätt sedan grädde under omröring. Låt sjuda på låg värme i någon minut och sen är såsen klar! |
7
Done
|
Servera ravioli med sås och färska örter! |
2 Comments Hide Comments
Hej!
Går det att göra ravioli dagen innan den skall ätas?
Det gåt bra, bara förvara i kyl och koka innan tillagning ❤️