Ingredients
-
Tomatsås
-
1 st Schalottenlök
-
400 ml Finkrossade tomater
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1 nypa Strösocker
-
1 tsk Balsamvinäger
-
Salt
-
Peppar
-
Ricotta
-
1 burk Ricotta
-
Salt
-
Peppar
-
Spenat
-
100 g Spenatfärsk
-
25 g Smör
-
1 st Vitlöksklyftor
-
Salt
-
Övrigt
-
400 g Färska lasagneplattor
-
Basilika
-
Parmesan
Directions
Öppen lasagne med tomatsås, vispad ricotta och spenat. En väldigt snabb och god pastarätt. Perfekt om du vill laga något som känns lite lyxigare men inte kräver så mycket tid. Namnet öppen lasagne innebär att man ser alla ingredienser som ”lasagnen innehåller”.
Steps
1
Done
|
TomatsåsenFräs schalottenlöken i olja tills den mjuknat en aning. Tillsätt hackad vitlök och fräs lite till på medellåg värme. Ha i finkrossade tomater, salt, peppar, en nypa socker och lite balsamico. Låt puttra i ca 10-15 min. Rör om då och då. |
2
Done
|
RicottanVispa upp ricottan med salt och peppar. Det vispningen gör är att den får en krämigare konsistens. |
3
Done
|
SpenatenSmält smör i en panna, fräs spenaten i 1-2 minuter. Pressa ner vitlöken och salta. |
4
Done
|
ServeraKoka lasagneplattorna några åt gången tills de är all dente. |