Ingredients
- 2 st Apelsin
- 2 dl Strösocker
- 1 dl Vatten
- 0.5 g Saffran
Directions
Saffranssirap med apelsin som är god att ringla på yoghurt eller på pannkakor. Sirapen håller sig i skafferiet i några veckor om du förvarar den i en stängd burk. Receptet ger ca 2 dl sirap och konsistensen är likt lönnsirap, vill du ha den tjockare så koka längre.
Steps
1 Done | Blanda rivet skal från 1 apelsin och saften från 2 (ca 1,5 dl saft), vatten, saffran och socker i en kastrull. Koka upp och låt puttra i 15-20 min tills sirapen tjocknar något. Ju längre du kokar desto tjockare blir den. Efter 15-20 är den rätt lös, ungefär som lönnsirap men jag föredrar det så. Koka ner lite mer för en trögare sirap. |
2 Done | Låt svalna i kastrullen och häll sedan över i en burk, förvara sedan i skafferiet. |