0 0
Sashimisallad med sesamdressing

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Sesamdressing
3 msk Sesamfrön rostade
2.5 msk Japansk soya
3 msk Ljus risvinäger
1 msk Sesamolja
1 msk Farinsocker
1 tsk Ingefära
2 msk Rapsolja
Salt
Chiliflakes
Till salladen
200 g Sashimi lax
1 st Pak choi
100 g Sockerärtor
1 st Morötter
0.5 st Gurka
2 dl Mango
1 st Avokado
Topping
Ärtskott
Gyoza skin (fryst dumplingsdeg)

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Sashimisallad med sesamdressing

  • 25
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

  • Sesamdressing

  • Till salladen

  • Topping

Directions

Share

En enkel och väldigt god sashimisallad med sesamdressing. Tunt skivad salmalax med massor av krispiga grönsaker, mango och avokado toppat med fritrade gyozablad och ärtskott. Istället för sesamdressing kan man också servera salladen med t.ex chili eller wasabimajonnäs.

Steps

1
Done

Sesamdressingen

Rosta sesamfröna i en torr panna. Mixa tillsammans med resterande ingredienser. Smaka av med salt och chiliflakes. Dressingen ska ha smaka mycket då resterande kommer vara osaltat!

2
Done

Salladen

Strimla gurka, pak choi och morot. Tina mangon om du använder fyrst, dela laxen i tunna fina skivor och skiva avokadon.

3
Done

Lägg upp salladen i tallrikar och ringla över dressing. Toppa med ärtskott och friterade dumplingsblad (dimplingblad som du strimlar i tunna skivor och slänger in i varm olja, de får poppar och får färg väldigt fort).

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Rostad potatis med karamelliserad lök, pepparotsmajonnäs och gräslök
Tandoorirostade kycklingklubbor med ris och persiljeyoghurt
next
Tandoorirostade kycklingklubbor med ris och persiljeyoghurt
previous
Rostad potatis med karamelliserad lök, pepparotsmajonnäs och gräslök
Tandoorirostade kycklingklubbor med ris och persiljeyoghurt
next
Tandoorirostade kycklingklubbor med ris och persiljeyoghurt

Add Your Comment