Ingredients
-
5 dl Vetemjöl
-
2.5 dl Kakao
-
3 st Ägg
-
3 dl Strösocker
-
3 dl Naturell yoghurt
-
200 g Mörk choklad 55%
-
3 tsk Bakpulver
-
1 tsk Vaniljsocker
-
1 dl Rapsolja
-
Hallonkräm
-
4 dl Frysta hallon
-
0.5 dl Strösocker
-
1 msk Majsstärkelse
-
0.5 dl Vatten
-
Italiensk maräng
-
2 st Äggvita
-
2 dl Strösocker
-
0.5 dl Vatten
Directions
Saftiga chokladmuffins fyllda med hallonkräm toppade med italiensk maräng. Ett väldigt fint bakverk och en väldigt god kombination! Muffinsen går utmärkt att äta som de är om man föredrar det. Min rekommendation är att hålla koll på dem när man gräddar. Den exakta tiden varierar beroende på storlek på muffinsformar och ugn.
Steps
1
Done
|
MuffinsSätt ugnen på 175 grader och grovhacka chokladen. |
2
Done
|
Sikta ner blandningen med de torra ingredienserna och blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet. Ha till sist i den mörka chokladen. |
3
Done
|
FörberedelserLåt muffinsen och hallonkrämen svalna helt innan du dekorerar och fyller muffinsen. |
4
Done
|
HallonkrämVärm på hallon, vatten och socker i en kastrull tills hallonen tinat. Vispa ihop majstärkelse och vatten i en skål och vänd sedan ner i kastrullen under vispning. Vispa tills krämen tjockat. Låt sedan krämen svalna. |
5
Done
|
Italinsk marängVärm socker och vatten i kastrull till 123 grader. När det kommit upp till 105 grader börja de vispa äggvitorna vit och fluffigt. Häll sedan i sockerlagen i en tunn stråle ner i äggvitorna samtidigt som du vispar på hög hastighet. Vispa sedan tills marängen är slät och har svalnat. |
6
Done
|
Dekorera muffinsenSkär ut ett litet hål i muffinsen som du fyller med hallonkräm. Spritsa sedan maräng och brän av med brännare om du har en sån. Servera! |