Ingredients
-
2.5 dl Vetemjöl
-
1 msk Strösocker
-
1 tsk Vaniljsocker
-
50 g Smör
-
0.75 dl Vatten
-
0.75 dl Mjölk
-
1 nypa Salt
-
3 st Ägg
-
1 liter Neutral oljatill friteringen
-
Topping
-
1 msk Kanel
-
0.75 dl Strösocker
Directions
Goda och söta små churros. Churros påminner om munkar men är frasigare och kräver ingen jäsning. Du gör en deg genom att värma upp den i kastrullen och vispar sedan i ägg när smeten svalnat. För att fritera churros behöver du ha en spritspåse. Tyllen jag använder är Wilton 1M och ger churros med räfflor.
Jag rullade mina churros i kanelsocker som är det traditionella, men det är även gott att doppa i dulce de leche eller smält choklad. Jag tyckte det vart riktigt gott med kanelsockret, blir lite som kanelbulle!
Steps
1
Done
|
Lägg smör, vatten, mjölk, socker, vaniljsocker och salt i en kastrull. Koka upp på medelvärme tills smöret och sockret smält ihop. Tillsätt då mjölet och vänd ihop med en slickepott tills det bildas ett tunt vitt skikt på botten av kastrullen. Ta ut smeten och lägg över den i en bunke. Låt svalna i 3-4 min. |
2
Done
|
Vispa smeten i 2-3 minuter. Den kommer bli smulig och det ska den vara. Tillsätt sedan 1 ägg åt gången. Antal ägg beror på storleken på äggen. Är din ägg små så kan du behöva 4 st och är de stora kan de räcka med 2. Men tillsätt 1 ägg åt gången och vispa in det innan du tillsätter det andra. Smeten ska vara spritsbar. |
3
Done
|
Fritera churrosLägg över smeten i en spritspåse. Jag änvänder tyllen Wilton 1M. Din tylls storlek kommer avgöra hur länge du behöver fritera. Större tyll - tjockare churros och längre friteringstid. |
4
Done
|
Blanda kanel och socker och rulla churrosen så fort de är färdiga. Servera! |