Ingredients
-
In i ugn
-
200 g Skogschampinjoner
-
2 st Själkselleri
-
2 st Morötter
-
1 st Gullök
-
Övriga ingredienser
-
150 g Shiitake
-
150 g Champinjoner
-
1 dl Tomatpure
-
1 msk Smör
-
1 msk Kinesisk soya
-
1 dl Rödvin
-
2 st Vitlöksklyftor
-
500 g Pasta
-
5 dl Svampbuljong
-
Salt
-
Peppar
Directions
En smakrik svampragu som dessutom är helt vegansk. Servera med bjäst iställer för parmesan som jag gjorde. Jag rostade lite olika grönsaker som jag sedan mixade för att ge ragun extra smak. Det går självklart bra att blanda svampsorterna och anpassa efter det man hittar i sin butik.
Steps
1
Done
|
Ugnsrosta grönsakernaBörja med att sätta ugnen på 200 grader. Skala morötterna och löken och dela i mindre bitar. Dela Skogschampinjonerna och själksellerin i mindre bitar. Placera på plåten. Ringla över olja och rosta i mitten av ugnen i ca 30 min. |
2
Done
|
Börja med såsenDela och stek champinjonerna och shiitaken tills de fått yta. När de fått yta pressa över vitlök och en klick smör. Vänd i tomatpurén och stek i 2-3 min. Vänd i vinet och svampbuljongen och låt koka ner i 5-10 min. Tillsätt de mixade grönsakerna och låt puttra på medelvärme medan pastan kokar. Smaka av med soya, salt och peppar. |
3
Done
|
Vänd i pastan och servera med persilja, parmesan (eller bjäst) och en god sallad vid sidan av! |