Ingredients
-
Maräng
-
3 st Äggvita
-
2 dl Strösocker
-
0.5 tsk Citronsaft
-
1 tsk Majsstärkelse
-
Bryntsmörkolasås
-
125 g Smör
-
1.5 dl Vispgrädde
-
0.75 dl Ljus sirap
-
1 dl Strösocker
-
1 nypa Flingsalt
-
Ugnsbakad rabarber
-
400 g rabarber
-
1 dl Strösocker
-
1 tsk Vaniljsocker
-
Till servering
-
3 dl Gräddealternativt vaniljglass
-
1 dl Rostade hasselnötter
Directions
Pavlova med rabarber och bryntsmörkolasås. En somrig dessert som man kan servera båda portionsvis genom att göra mindre maränger eller göra en stor tårta. Alla ingredienser går att preppa, men montera inte i förväg då marängen blir mjuk.
Steps
1
Done
|
MarängenSätt ugnen på 150 g (den ska direkt sänkas till 100 när du sätter in marängen i ugnen). |
2
Done
|
Tillsätt sedan lite socker åt gången. 0.25- dl åt gången så vispar du kanske i 1 min. Fortsätt så tills allt socker är i. När du haft i allt socker vispar du i 5 min till. Den ska då vara len och du ska inte kunna känna några sockerkristaller mellan fingrarna. Vänd ner citronsaften och majstärkelsen och blanda försiktigt med en slickepott. |
3
Done
|
Klicka ut marängen på ett bakplåtspapper och forma små gropar i marängen med en sked. 4 lite större eller 6 mindre. Ställ i ugnen och sänk nu värmen, låt gå i ugnen i ca 1h, de ska inte få färg. Låt marängerna svalna. |
4
Done
|
KolasåsenBryn smöret. Tillsätt sedan socker, sirap och vispgrädde lite åt gången under omrörning. Låt sedan kolan puttra på medelvärme under i ca 5-6 min. Tillsätt en nypa salt. |
5
Done
|
RabarbernSätt ugnen på 200 g. Blanda rabarbern med sockret. Lägg ner i en ugnfast form och grädda i mitten av ugnen i ca 20-30 min tills de äe mjuka och gosiga. |
6
Done
|
ServeraToppa marängen med grädde (alternativt vaniljglass), rabarber, kolasås och avsluta med lite rostade nötter! |
One Comment Hide Comments
Vansinnigt god efterrätt (Pavlova med rabarber och bryntsmörkolasås)!! Högsta betyg från sex personer i olika åldrar runt matbordet.
Strödde över en näve nyplockade röda vinbär innan jag serverade & den syrligheten satt som ”pricken över i” som komplement!