0 0
Pavlova med rabarber och bryntsmörkolasås

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Maräng
3 st Äggvita
2 dl Strösocker
0.5 tsk Citronsaft
1 tsk Majsstärkelse
Bryntsmörkolasås
125 g Smör
1.5 dl Vispgrädde
0.75 dl Ljus sirap
1 dl Strösocker
1 nypa Flingsalt
Ugnsbakad rabarber
400 g rabarber
1 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
Till servering
3 dl Grädde alternativt vaniljglass
1 dl Rostade hasselnötter

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Pavlova med rabarber och bryntsmörkolasås

  • Serves 6
  • Medium

Ingredients

  • Maräng

  • Bryntsmörkolasås

  • Ugnsbakad rabarber

  • Till servering

Directions

Share

Pavlova med rabarber och bryntsmörkolasås. En somrig dessert som man kan servera båda portionsvis genom att göra mindre maränger eller göra en stor tårta. Alla ingredienser går att preppa, men montera inte i förväg då marängen blir mjuk.

Steps

1
Done

Marängen

Sätt ugnen på 150 g (den ska direkt sänkas till 100 när du sätter in marängen i ugnen).
Separera äggula och äggvita. Var noggrann så att du inte får med någon gula i vitan. Börja med att vispa äggvitan till ett skum i köksassistent eller med elvisp.

2
Done

Tillsätt sedan lite socker åt gången. 0.25- dl åt gången så vispar du kanske i 1 min. Fortsätt så tills allt socker är i. När du haft i allt socker vispar du i 5 min till. Den ska då vara len och du ska inte kunna känna några sockerkristaller mellan fingrarna. Vänd ner citronsaften och majstärkelsen och blanda försiktigt med en slickepott.

3
Done

Klicka ut marängen på ett bakplåtspapper och forma små gropar i marängen med en sked. 4 lite större eller 6 mindre. Ställ i ugnen och sänk nu värmen, låt gå i ugnen i ca 1h, de ska inte få färg. Låt marängerna svalna.

4
Done

Kolasåsen

Bryn smöret. Tillsätt sedan socker, sirap och vispgrädde lite åt gången under omrörning. Låt sedan kolan puttra på medelvärme under i ca 5-6 min. Tillsätt en nypa salt.

5
Done

Rabarbern

Sätt ugnen på 200 g. Blanda rabarbern med sockret. Lägg ner i en ugnfast form och grädda i mitten av ugnen i ca 20-30 min tills de äe mjuka och gosiga.

6
Done

Servera

Toppa marängen med grädde (alternativt vaniljglass), rabarber, kolasås och avsluta med lite rostade nötter!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Miniquesadillas med vegofärs, majs och ost
previous
Miniquesadillas med vegofärs, majs och ost
Krämig Italiensk pastasallad med soltorkadtomatröra
next
Krämig Italiensk pastasallad med soltorkadtomatröra
Miniquesadillas med vegofärs, majs och ost
previous
Miniquesadillas med vegofärs, majs och ost
Krämig Italiensk pastasallad med soltorkadtomatröra
next
Krämig Italiensk pastasallad med soltorkadtomatröra

One Comment Hide Comments

Vansinnigt god efterrätt (Pavlova med rabarber och bryntsmörkolasås)!! Högsta betyg från sex personer i olika åldrar runt matbordet.
Strödde över en näve nyplockade röda vinbär innan jag serverade & den syrligheten satt som ”pricken över i” som komplement!

Add Your Comment