Ingredients
-
Pajskal
-
3 dl Vetemjöl
-
0.75 dl Grahamsmjöl
-
125 g Smör
-
2 msk Kallt vatten
-
Fyllning
-
3 dl Grädde
-
2 st Ägg
-
2 dl Creme fraiche örter
-
0.5 dl Basilika
-
Peppar
-
Övrigt
-
300 g Riven ostblanda t.ex präst och vanlig riven ost
-
500 g Kvisttomater
Directions
Krämig matpaj med massor av ost och tomat. Jag använder bräst och vanlig riven ost, men det blanda gärna fritt här. Pajen är perfekt i matlådan dagen efter när den fått sätta sig lite. Servera med en fräsch och god sallad till.
Pajdegen kan du med fördel förbereda innan och ställa kallt fram tills att du ska förgrädda pajskalet och baka pajen.
Steps
1
Done
|
PajdegenKnåda ihop pajdegen. Kavla ut och tryck ut den i en pajform. Låt stå i kylen i 30 min innan gräddning så den får stelna lite. |
2
Done
|
Förgrädda pajskaletNagga pajskalet. Förgrädda pajskalet på 200 g i ca 10 min. |
3
Done
|
FyllningenVispa upp ägg, creme fraiche, grädde och peppar. Vänd i hackad färsk basilika. |
4
Done
|
Gräddning och serveringLåt svalna en stund innan servering. Servera med en fräsch sallad. |