0 0
Glasnudelsallad med vegansk nuoc cham vinägrett

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Salladen
2 st Morötter
4 st Salladslök
1 st Paprika röd
0.5 st Gurka
200 g Glasnudlar
150 g Rödkål
Vinägrett
2 st Vitlöksklyftor
1 st Chili
2 msk Lönnsirap
2 st Lime
2 msk Rapsolja
1 dl Vatten
Flingsalt

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Glasnudelsallad med vegansk nuoc cham vinägrett

  • 30 min
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

  • Salladen

  • Vinägrett

Directions

Share

En fräsch och god glasnudelsallad med krispiga grönsaker och en vegansk nuoc cham vinegrätt. Nuoc cham är en populär vietnamesisk sås som görs med bland annat fisksås. I den här såsen utsluter vi fisksåsen och den blir minst lika god.

Den här glasnudelsalladen kan du servera till krispig tofu, kycklingspett eller som en sallad till grillat.

Steps

1
Done

Såsen

Finhacka vitlök och chili. Blanda med limesaft, vatten, lönnsirap (går bra med annat sötning), olja och några nypor flingsalt. Smaka av och tillsätt eventuellt mer lime, socker eller salt. Det ska smaka mycket.

2
Done

Grönsakerna

Koka glasnudlarna enligt anvisningarna på paketet. Låt sedan ligga i kallt vatten.
Strimla alla grönsaker.
Sila av glasnudlarna ordentligt. Klipp dem lite med en sax. Blanda med grönsakerna och såsen.
Servera!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Paj med tomat och ost - matpaj
previous
Paj med tomat och ost – matpaj
Sweet chili soyaspett - Vegetariska grillspett
next
Sweet chili soyaspett – Vegetariska grillspett
Paj med tomat och ost - matpaj
previous
Paj med tomat och ost – matpaj
Sweet chili soyaspett - Vegetariska grillspett
next
Sweet chili soyaspett – Vegetariska grillspett

Add Your Comment