Ingredients
-
Rulltårtsbotten
-
2 dl Vetemjöl
-
1.5 dl Strösocker
-
1 tsk Vaniljsocker
-
1 tsk Bakpulver
-
0.5 dl Mjölk
-
3 st Ägg
-
Äggfri vaniljkräm
-
2 dl Mjölk
-
2.5 dl Grädde
-
0.75 dl Majsstärkelse
-
0.5 dl Strösocker
-
2 krm Vaniljpulvereller vaniljstång
-
Övrigt
-
1 dl Jordgubbssylt
-
200 g Jordgubbar
-
2 dl Vispgrädde
Directions
Jordgubbstårta i portionsglas. En enkel och lättlagad jordgubbstårta som du serverar portionsvis i antingen fat eller i glas. Varva rulltårtsbottnar, med vaniljkräm utan ägg, jordgubbssylt och jordgubbar. Toppa med lättvispad grädde!
Steps
1
Done
|
RulltårtsbottenSätt ugnen på 250 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Bre på smeten i långpannan och grädda i 3-5 minuter. Viktigt att ha koll då det går fort! |
2
Done
|
Dra försiktigt bort bakplåtspappret, låt botten svalna något och stansa sedan ut ringar i ca 8-10 cm stora. Plasta in dem och ställ åt sidan tills det är dags att servera. |
3
Done
|
VaniljkrämBlanda alla ingredienser i en kastrull. Värm upp på medelvärme under omrörning tills krämen har tjocknat. Låt svalna i kylen och häll sedan över i en spritspåse. |
4
Done
|
ServeraVarva bottnar med vaniljkräm, tungt lager jordgubbssylt och jordgubbar i serveringsglas eller på fat. Toppa med grädde och jordgubbar. |