Ingredients
-
Såsen
-
3 msk Hoisinsås
-
3 tsk Kinesisk soya
-
2 msk Rapsolja
-
2 tsk Japansk soya
-
1 msk Sriracha
-
1 tsk Farinsocker
-
2 msk Crispy chili oil
-
Färsen
-
500 g Blandfärs
-
1 st Vitlöksklyftor
-
1 tsk Sichuanpeppar
-
Övrigt
-
250 g Äggnudlar
-
1 st Broccoli
-
30 g Spenat
-
Topping
-
Salladslök
-
Jordnötter
-
Crispy chili oil
Directions
En snabb nudelrätt med färs och nudlar. Stek på valfri färs och blanda med sås, nudlar och grönsaker. Jag har i broccoli och spenat som jag placerar snabbt. Toppa sedan med salladslök, jordnötter och crispy chili oil.
Steps
1
Done
|
SåsenBlanda ihop alla ingredienser till såsen. Ställ åt sidan. |
2
Done
|
Färsen och nudlarKoka upp vattnet till nudlarna och koka enligt anvisningarna på paketet. |
3
Done
|
Vänd ner nudlar, grönsakerna, såsen, nudelvattnet och vänd ihop. Smaka av och tillsätt evenutellt mer japansk soya, salt, sriracha eller olja. |
4
Done
|
Servera direkt och toppa med salladslök, crispy chili oil och jordnötter! |
3 Comments Hide Comments
Stekt färs med nudlar – enkelt och gott
mums så gott och lättlagat!!
Tack Emilia för inspiration till köket
Tack Lotta ❤
Verkligen enkelt och supergott👌🏼🤌🏼