Ingredients
-
300 g Morötter
-
1 st Vitlöksklyftor
-
1 tsk Chiliflakes
-
2.5 dl Matlagningsgrädde
-
1 tsk Paprikapulver
-
0.5 citron Citronsaft
-
1 st Grönsaksbuljong
-
1 st Lök
-
20 g Smör
-
Peppar
-
400 g Pasta
-
Gremolata
-
3 st Vitlöksklyftor
-
2 st Citronskal
-
2 dl Persilja
-
Övrigt
-
Parmesan
Directions
Krämig morotspasta toppad med gremolata och parmesan. Gremolata är en bladnings av persilja, vitlök och citron. De söta morötterna behöver något att brytas av med och då passar gremolata och pamresan perfekt.
Steps
1
Done
|
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva morötterna. Lägg över på en plåt. Ringla över olja, salta och peppra. Täck med folie och rosta sedan i ugnen tills de blir mjuka (ca 30 min). Förbereder under tiden gremolatan. Finhacka persilja och riv citronskal (bara den gula delen) och vitlök. |
2
Done
|
Hacka löken och stek den mjuk i olja tillsammans med vitlöken. När morötterna är klara. Mixa morötterna tillsammans med löken till en puré. Vänd ner purén i pannan och tillsätt citronsaft, salt, peppar, grädde, paprikapulver, grönsakbuljong och chiliflakes. Låt puttra ihop på låg värme medan pastan kokar (spara 1-2 dl pastavatten.) |
3
Done
|
Sila av pastan och vänd ner i såsen tillsammans med smör och pastavatten. Smaka av och servera sedan med parmesan och gremolata! |
2 Comments Hide Comments
När används grönsaksbuljongen?
Har uppdaterat nu! Men tillsammans med alla ingredienser efter man har mixat morötterna och ska vända ner det i pannan igen.