Ingredients
-
Dressing
- 2 msk Ljus risvinäger
- 5 msk Japansk soya
- 2 msk Farinsocker
- 2 msk Sesamfrön
- 1 st Vitlöksklyftor
- 1 msk Sichuanpeppar
- 3 msk Chiliolja
-
Övrigt
- 500 g Kycklingfilé
- 1 st Gurka
- 5 st Salladslök
- 4 cm Ingefära
-
Serveringsförslag
- Ris
Directions
Bang bang chicken! En smakrik kinesisk kycklingrätt som dessutom är enkel att göra. Anledningen till att den heter bang bang är för att den bankas för att sedan dras ut i stirmlor.
Servera som sidorätt eller som huvudrätt med t.ex ris.
Steps
1 Done | DressingenRosta sichuanpepparkornen och mortla sedan till ett pulver. Rosta även sesamfröna och ställ åt sidan. |
2 Done | Blanda ihop alla ingredienser till dressingen (spara lite sesamfrön till topping). Ställ åt sidan så länge |
3 Done | Koka kycklingen tillsammans med skivad ingefära och 2 st hackade salladslökar. Koka i ca 10-15 min eller tills innertemperaturen är 73 grader. |
4 Done | ServeringerSkiva upp gurka. Lägg över gurka på ett fat, lägg på kyckligen och häll på dressingen. Toppa med sesamfrön, salladslök och mer chiliolja. Servera med ris! *Chiliolja kan du göra genom att fräsa på färsk chili och vitlök i olja och låta det dra en stund, alternativ samma sak fast med gochugaru eller chiliflakes. |