Ingredients
-
Kycklingen
- 800 g Kycklinglårfilé
- 1.5 tsk Bakpulver
- 2 msk Japansk soya
- 1 tsk Ljus risvinäger
- Peppar
-
Grönsaker och nudlar
- 2 st Paprika röd
- 1 st Broccoli
- 1 st Pak choi
- 3 st Moröttermedelstora
- 1 st Vitlöksklyftor
- 250 g Äggnudlar
-
Sås
- 3 msk Japansk soya
- 2 tsk Kinesisk soya
- 3 msk Oystersås
- 2 msk Sriracha
- 1 msk Ljus risvinäger
- 1.5 msk Farinsocker
Directions
En smarrig och smidig äggnudelwok med kyckling. I min hade jag paprika, morot, pak choi och broccoli, men grönsakerna går att variera. Ta det du tycker om och har hemma. För att göra en vegetarisk version så byt ut kycklingen mot soyabitar och ersätt oystersås med mushroom sauce.
Steps
1 Done | KyckligenTärna kycklingen. Blanda med resterande ingredienser och ställ åt sidan. *Bakpulvret gör kycklingen mör |
2 Done | SåsenBlanda ihop alla ingredienser till såsen. Ställ sidan så länge. |
3 Done | Grönsaker + nudlarKoka nudlarna al dente. Kortare än vad det står på paketet då de kommer gå klart i pannan sen. |
4 Done | Stek ihopBörja med att värma upp pannan ordetligt. Stek kycklingen tills den fått färg och är genomstekt men fortfarande saftig. Häll över i en skål. Stek sedan paprika och morot (de hårdaste grönsakerna) tills de mjuknat något men fortfarande har krisp kvar. Ta ut och lägg över i skålen med kyckligen. Stek sedan broccoli och pak choi. Lägg över i skålen. Häll på mer olja och stek vitlöken snabbt utan att den tar färg. Vänd i nudlarna och stek på lite. Vänd sedan i såsen och sedan kyckligen och grönsakerna. Stek ihop. |
5 Done | Servera direkt som de är eller med extra sriracha på! |