Ingredients
-
1.5 dl Havregryn
-
12 g Smör
-
2 dl Mjölk
-
2 dl Vatten
-
Förslag på topping
-
Lönnsirap
-
Banan
-
Mjölk
Directions
Smörgröt! Gröt med havregryn som först rostas i smör och sedan sjuds i mjölk och vatten. Smöret ger gröten en rundare och mycket godare smak. Testa om du inte gjort det!
Steps
1
Done
|
Smält smöret i en kastrull. Rosta havregrynen i smöret på medelvärme tills de är lite gyllene. Tillsätt vätskan, sänk värmen och låt gröten sedan sjuda tills den är krämig. Rör om då och då. |
2
Done
|
Servera gröten med förslagsvis lönnsirap, banan och mjölk! |
4 Comments Hide Comments
Hej!
Det står att det är till 11 personer. Och den undrar jag hur mycket vatten det ska vara? Hälsningar Emma
Hej! Åh där var jag snabb. Det ska vara 2 dl vatten och 1 portion. Har uppdaterat nu!😃
Det var ju gott!! Aldrig testat förut men god gröt blev det, kommer göra igen 😉
Kul attt höra! 😀 // Emilia