• Home
  • Helgmat
  • Ravioli med skogschampinjoner och västerbottenost toppat med gremolata, smörstekta kantareller och krämig sås
0 0
Ravioli med skogschampinjoner och västerbottenost toppat med gremolata, smörstekta kantareller och krämig sås

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Pastadegen
250 g Vetemjöl
3 st Ägg
2 msk Olivolja
0.5 tsk Salt
Fyllning
1 st Vitlöksklyftor
1 paket Ricotta
300 g Skogschampinjoner
100 g Västerbottenost
Salt
Peppar
Gremolata
3 dl Persilja finhackad
0.5 st Citron
50 g Västerbottenost
1 dl Olivolja
1 st Vitlöksklyftor
Salt
Sås
50 g Smör
1 st Creme Fraice kantarell och congac
2 dl Grädde
Övrigt
200 g Kantareller

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Ravioli med skogschampinjoner och västerbottenost toppat med gremolata, smörstekta kantareller och krämig sås

  • Serves 4
  • Medium
[dfrcs name="knivar"]

Ingredients

  • Pastadegen

  • Fyllning

  • Gremolata

  • Sås

  • Övrigt

Directions

Share

Ravioli med skogschampinjoner och västerbottenost toppat med gremolata, smörstekta kantareller och krämig sås. En supergod och lyxig middag när du vill imponera på någon eller laga något riktigt gott! Gremolatan passade perfekt till det feta och har du inte tillgång till kantareller så funkar annan svamp också!

Steps

1
Done

Pastadegen

Börja med att vispa upp äggen lätt i en bunke. Tillsätt salt och olja. Tillsätt sedan lite mjöl åt gången samtidigt som du blandar degen med en träslev, när den blir för trög så börjar du knåda degen för hand. (du kan göra detta i köksassistens med degkrok också). Arbeta degen i ca 10 min. Den ska kändes elastisk och smidig. Linda in degen i plastfolie och låt vila i kylen i 1h. Under tiden kan du förbereda fyllningen och tillbehören.

2
Done

Kavla ut pastan

Kavla ut pasta degen på ett mjölat bakbord och dra den igenom pastamaskinen på det 1an. Repetera det 2-3 gånger. Se till att mjöla pastan ordentligt så att den inte fastnar i maskinen. Minska sedan inställningarna 1 steg i taget och kör varje inställning 2 gånger tills du kommer till 6an.

3
Done

Fyllning

Hacka skogschampinjonrna. Stek sedan i smör tillsammans med vitlöken. Lägg över i en skål och låt svalna något. Blanda sedan svampen med ricotta, västerbottenost och smaka av med salt och peppar.

4
Done

Gremoalta

Finhacka persilja och blanda sedan med skal och från citronen, salt, peppar, västerbottenost och olivolja.

5
Done

Såsen + kantarellerna.

Bryn smöret. Tillsätt sedan grädde och creme fraichen. Låt koka upp och sedan skjuda i ett par minuter. Smaka av med lit salt och peppar.

Smörstek kantarellerna!

6
Done

Gör pastan

Stansa ut ca 6 cm stora ringar och fyll med 2 msk fyllning. Pensla kanterna lätt med vatten och tryck ihop med en gaffel eller en mindre stansring om du har det. Mjöla ditt underlag så att raviolin inte fastnar.

7
Done

Koka 3-4 st åt gången. De är klara när de flutit upp till ytan. För mig tog detta ca 1-1,5 minuter. Men jag rekommenderar att testa med 1 - smaka och sen avgöra tiden.

8
Done

Servera

Servera raviolin med såsen och toppa sedan med gremolatan och kantarellerna!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Mini västerbottenostpajer med sparris
previous
Mini västerbottenostpajer med sparris
Smörgröt - Smörrostad havregrynsgröt
next
Smörgröt – Smörrostad havregrynsgröt
Mini västerbottenostpajer med sparris
previous
Mini västerbottenostpajer med sparris
Smörgröt - Smörrostad havregrynsgröt
next
Smörgröt – Smörrostad havregrynsgröt

2 Comments Hide Comments

Jag har inte kunnat uppbringa en pastamaskin i nån butik här där jag bor så jag tänker försöka ändå. Kavel måste ju också funka. 🙂

Add Your Comment