Ingredients
-
500 g Korv
-
1 st Gullök
-
2 st Vitlöksklyftor
-
800 g Finkrossade tomater
-
2.5 dl Vispgrädde
-
1 msk Paprikapulver
-
1.5 msk Tomatpure
-
2 tsk Strösocker
-
Peppar
-
Salt
-
Chilipulver
-
Tillbehör
-
Ris
Directions
Korvgryta med ris. En billig, god och lättlagad middag som passar hela familjen. Du kan laga denna med vilken korv du vill. Servera med ris och en god gurksallad till. Det går också utmärkt att servera korvgrytan med pasta eller potatis.
Andra goda rätter med korv
Falukorvspasta – enkel och god pasta
Allt på en plåt middag – potatis, morot, blomkål, korv och rödlök
Korvstroganoff – Gräddbaserad och god korvstroganoff
Steps
1
Done
|
Finhacka lök och riv vitlöken. Dela korven i mindre bitar. Fräs korver i en djupare panna tills den fått färg. Tillsätt löken och fräs tills den mjuknat. Vänd i vitlök och tomatpure och stek på tills tomatpurén mörknat lite. Vänd i kryddorna och tillsätt finkrossade tomater. Salta och peppra. Låt sedan puttra på medelvärme i 15-20 min. Rör om då och då. Koka ris under tiden. |
2
Done
|
När grytan puttrat på. Tillsätt grädde och smaka upp med salt. Addera mer socker om den är för syrlig. Låt puttra i ett par minuter till. Servera sedan med ris. |
2 Comments Hide Comments
Om man vill göra de mjölkfritt är de bara byta ut grädden?
Ja! 😊