0 0
Smörgröt – Smörrostad havregrynsgröt

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1.5 dl Havregryn
12 g Smör
2 dl Mjölk
2 dl Vatten
Förslag på topping
Lönnsirap
Banan
Mjölk

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Smörgröt – Smörrostad havregrynsgröt

  • Serves 1
  • Easy

Ingredients

  • Förslag på topping

Directions

Share

Smörgröt! Gröt med havregryn som först rostas i smör och sedan sjuds i mjölk och vatten. Smöret ger gröten en rundare och mycket godare smak. Testa om du inte gjort det!

Steps

1
Done

Smält smöret i en kastrull. Rosta havregrynen i smöret på medelvärme tills de är lite gyllene. Tillsätt vätskan, sänk värmen och låt gröten sedan sjuda tills den är krämig. Rör om då och då.

2
Done

Servera gröten med förslagsvis lönnsirap, banan och mjölk!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Ravioli med skogschampinjoner och västerbottenost toppat med gremolata, smörstekta kantareller och krämig sås
previous
Ravioli med skogschampinjoner och västerbottenost toppat med gremolata, smörstekta kantareller och krämig sås
Laxwrap - god laxwrap med rödkål och srirachafärskost
next
Laxwrap – god laxwrap med rödkål och srirachafärskost
Ravioli med skogschampinjoner och västerbottenost toppat med gremolata, smörstekta kantareller och krämig sås
previous
Ravioli med skogschampinjoner och västerbottenost toppat med gremolata, smörstekta kantareller och krämig sås
Laxwrap - god laxwrap med rödkål och srirachafärskost
next
Laxwrap – god laxwrap med rödkål och srirachafärskost

4 Comments Hide Comments

Hej!
Det står att det är till 11 personer. Och den undrar jag hur mycket vatten det ska vara? Hälsningar Emma

Add Your Comment