Ingredients
-
Kycklingen
-
1 msk Ketchup
-
2 tsk Kinesisk soya
-
2 msk Hoisinsås
-
1 msk Japansk soya
-
2 tsk Five Spice
-
1 st Vitlöksklyftor
-
2 cm Ingefära
-
500 g Kycklinglårfilé
-
Panering
-
2 st Ägg
-
Sriracha
-
1 dl Mjölk
-
0.5 st Lime
-
3 dl Vetemjöl
-
Rödkål
-
100 g Rödkål
-
0.5 st Lime
-
2 tsk Gochugarukoreanska chiliflakes
-
2 msk Neutral olja
-
Sweet chili majonnä
-
1 dl Sweet chili sås
-
2.5 dl Majonnäs
-
Snabbpicklad morot och gurka
-
0.5 st Gurka
-
1 st Morötter
-
Snabbpicklinghttps://www.google.com/search?q=snabbinl%C3%A4ggning+zeta&tbm=isch&ved=2ahUKEwjdhbSx2JzzAhWJuioKHeBTDXgQ2-cCegQIABAA&oq=snabbinl%C3%A4ggning&gs_lcp=CgNpbWcQARgAMgUIABCABDIGCAAQChAYMgQIABAYMgQIABAYMgQIABAYMgYIABAKEBgyBggAEAoQGDIGCAAQChAYMgQIABAYMgYIABAKEBg6BwgjEO8DECdQowtYyB1goSZoA3AAeACAAVGIAbgEkgEBOZgBAKABAaoBC2d3cy13aXotaW1nwAEB&sclient=img&ei=Pm5QYd3uDYn1qgHgp7XABw&bih=721&biw=1280&hl=sv#imgrc=eoKLa29Jh7EYEM
-
Övrigt
-
2 st Salladslök
-
Gochugaru
-
Minitortillas
Directions
Asiatisk kycklingtaco med sweet chilimajonnäs, rödkål med gochugaru och picklad grönsaker. Supergott och en god variation på klassisk ”svensk” tacos med köttfärs och guacamole. Tacon får får sötma från sweet chilin i majonnäsen, syra från de picklade grönsakerna och lite hetta från rödkålen.
Steps
1
Done
|
Snabbpickla grönsakernaSkala moroten. Strimla gurkan och moroten. Lägg ner strimlorna i en matlåda och häll på snabbpickling från Zeta. Ställ i kylen så länge |
2
Done
|
Marinera kycklingenBlanda ihop alla ingredienser till marinaden. Låt kycklingen marineras i 15-25 min i rumstemperatur. Gör majonnäsen och rödkålen så länge. |
3
Done
|
Panera kycklingenVispa upp ägg, mjölk, saft från en halv lime och sriracha i en skål. Häll mjöl på en platt tallrik. Doppa den marinerade kycklingen först i mjöl, sen ägg, sen mjöl igen, sen ägg och sist mjöl. Stek sedan på medelvärme i rikligt med olja tills kycklingen är gyllene. Låt den rinna av på hushållsspapper. |
4
Done
|
RödkålenBlanda riven rödkål, lime, gochugaru (går bra med andra chiliflakes men tänk på att de kanske är starkare) och olja. Salta och massera in smakerna i rödkålen. |
5
Done
|
Sweet chili majonnäsBlanda majonnäsen med sweet chilisåsen i en skål. |
6
Done
|
ServeraRosta tortilla bröden litegrann i en torr panna. Dela kycklingen i mindre bitar och placera på tortillabrödet tillsammans med rödkålen, de picklade grönsakerna, sweet chili majonnäsen, salladslök och gochugaru! |