Ingredients
-
Köttbullarna
-
500 g Kycklingfärs
-
1 dl Panko
-
1.5 dl Mjölk
-
1 tsk Fisksås
-
1 tsk Five Spice
-
1 tsk Sriracha
-
2 tsk Japansk soya
-
2 cm Ingefära
-
1 st Vitlök
-
0.5 dl Persilja
-
Krämiga nudlar
-
250 g Äggnudlar
-
3 dl Créme Fraiche
-
1.5 dl Vispgrädde
-
1 msk Sriracha
-
1 tsk Lökpulver
-
2 msk Kycklingfond
-
Topping
-
Salladslök
-
Jordnötter
Directions
Krämiga nudlar med asiatiska kycklingköttbullar. En supergod och smidig rätt som går relativt fort att laga. Köttbullarna blir saftiga och nudlarna krämiga. Servera sötsursås eller sriracha till om du vill!
Steps
1
Done
|
KycklingköttbullarnaLå pankon svälla mjölken i ca 5-10 minter (vanligt ströbröd funkar också). Blanda färsen med sriracha, fisksås, finhackad färsk persilja, japansk soya, five spice, ingefära, vitlöök och den svälda ströbrödsblandningen. Smeten kommer vara rätt mjuk men den går att forma till bollar. Provstek 1 och stillsätt salt ifall det behövs. Stek sedan köttbullarna på medelvärme tills de är genomstekta. |
2
Done
|
Krämiga nudlarKoka äggnudlarna al dente enligt anvisningarna på paketet. |
3
Done
|
ServeraServera de krämiga nudlarna med köttbullarna. Toppa med salladslök och jordnötter. Servera sötsursås eller sriracha till om du vill! |