Ingredients
-
Torra ingredienser
-
10 dl Havregryn
-
1 dl Solrosfrön
-
3 msk Chiafrön
-
3 dl Hasselnötter
-
1 dl Pecannötter
-
Blöta ingredienser
-
1.5 dl Jordnötssmörkrämig och osötad
-
1 dl Ljus sirapalternativt honung
-
0.5 dl Vatten
-
1 nypa Salt
Directions
Jordnötsmörsbakad granola – god nötssmörsbaskad granola! Enkel och smarrig granola bakad med jordnötsmör. I den här granolan har jag hasselnötter och pekannötter, men det går lika bra med t.ex mandlar och cashewnötter.
Servera granolan tillsammans med krämig grekisk yoghurt, honung och kanelstekta äpplen.
Steps
1
Done
|
PreppSätt ugnen på 200 grader och klä en plåt med bakplåtspapper. |
2
Done
|
Blanda ihopBlanda alla torra ingredienser i en skål. Blanda jordnötssmör, sirap, vatten och salt och värm upp tills det blir en krämig smet, vi vill bara att jordnötssmöret ska lösas upp. Vänd ner de blöta i de torra och arbeta in med händerna. |
3
Done
|
RostasSprid ut på plåten och rostas is 30-45 minuter tills granolan är helt torr. Rör om var 10e minut. Du kan sänka värmen efter minuter och förlänga tiden där efter tills granolan är torr. |
4
Done
|
FörvaraFörvara granolan torrt och svalt i en sluten burk. |
2 Comments Hide Comments
Hej, tack för ett trevligt recept. Jag lyckas dock inte utan att bränna. Kör du över/under värme (som jag gjorde) eller något annat (varmluft?). Vände och vände på granolan men det är svart.
Hej, testa att sänka värmen, din ugn kanske är starkare än min. Jag kör över/under värme /Emilia