Ingredients
-
Spetten
- 500 g Nötfärs
- 1 st Lök
- 1 tsk Paprikapulver
- 3 tsk Kebabkrydda
- 1 dl Bladpersiljafinhackad
- 0.5 tsk Chilipulver
- 1 st Vitlöksklyftor
- Salt
- Peppar
-
Vitlöksås
- 3 dl Grekisk yoghurt
- 1 dl Majonnäs
- 1 st Vitlöksklyftor
- Salt
-
Persiljesallad
- 2 dl Bladpersilja
- 15 st Körsbärstomater
- 1 st Rödlök
- 1 msk Rapsolja
- Salt
-
Övrigt
- Isbergssallad
- Kebabfeferoni
- Kebabsås
- Libabröd
Directions
Enkla kebabspett i ugn med vitlöksås, persiljesallad och libabröd. Går fort att göra och är väldigt gott. Det bästa är att använda spett i metall men det går lika bra med lite bredare spett i trä.
Steps
1 Done | FärsenFinhacka löken och persiljan. Blanda alla ingredienser med färsen och arbeta tills allt går ihop (inte för mycket). Du får gärna förbereda färsen innan om du hinner. Det blir ännu godare om smakerna får sätta sig i några timmar. |
2 Done | SpettenSätt ugnen på 250 grader med grillfunktion. Kläm fast färs på grillspett. Pensla spetten med olja och lägg på en plåt. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter. |
3 Done | VitlöksåsBlanda ihop alla ingredienser i en skål, pressa i vitlöken och smaka av med salt. |
4 Done | PersiljesalsladFinhacka persiljan, dela tomaterna och skiva rödlöken. Blanda ihop i en skål med salt och olja. |
5 Done | Servera kebabspettenServera kebabspetten med tillbehören i libabröd. Pinnarna går att dra ut ur spetten försiktigt! |