Ingredients
-
Potatisen
-
600 g Potatis
-
1 msk Salt
-
FrityroljaCa 4 dl
-
Såsen
-
Olivolja
-
1 dl TomatpureRekommenderar märket Tat, eller en tomatpure av bättre kvalitet.
-
1.5 dl Vatten
-
1 tsk Farinsocker
-
1 tsk Cayennepeppar
-
1 msk Paprikapulver
-
1 st lagerblad
-
1 st Vitlöksklyftor
-
Salt
Directions
Patatas bravas – Spansk potatis med smakrik tomatsås! Spaniens populäraste tapas som serveras som snack till öl eller som ett tillbehör till flera andra tapas. Kan varmt rekommendera att servera dem till friterade räkor med basilikaaioli!
Steps
1
Done
|
PotatisenBörja med att skala (om du vill) och tärna potatisen. Koka i ordentligt saltat vatten tills potatisen är mjuk. Låt ångas av i 10 min. |
2
Done
|
Värm på olja i en djup panna och fritera potatisen gyllene. Gör det i 2 omgångar så att det inte blir för mycket i pannan. Låt rinna av på hushållspapepr. |
3
Done
|
TomatsåsenVärm på olivolja och fräs kryddorna i en panna, tillsätt lagerladet och pressad vitlök. Fräs på svag värme. Tillsätt tomatpuren och fräs i 2 minuter. Tillsätt vatten, blanda och låt sedan sjuda på svag värme i 10-15 minuter. Vänd i socker och smaka av med salt och peppar. |
4
Done
|
ServeraToppa potatisen med tomatsåsen och servera din patatas bravas! |