Ingredients
-
Chilin
-
1 kg Högrev
-
2.5 dl PepsiEller cola
-
2 tärningar Oxbuljong
-
4 st New mexico chilitorkade
-
5 dl Vatten
-
2 tsk Chipotle chili
-
2 tsk Oregano
-
2 tsk Paprikapulver
-
1 tsk Chilipulver
-
3 st Vitlöksklyftor
-
Picklad rödlök
-
0.5 dl Ättika
-
1 dl Strösocker
-
1.5 dl Vatten
-
1 st Rödlök
-
Mangosalsa
-
225 g Mango
-
1 st Lime
-
1 st Chili
-
1 liten Rödlök
-
2 msk Koriander / eller persilja
-
Jalapenodressing
-
2 dl Jalapenospå burk
-
2 dl Créme Fraiche
-
Övrigt
-
Minitortillas
-
Lime
Directions
Tacos med chili, picklad rödlök, mangosalsa och jalapenodressing. Hemmagjord chili på högrev som fått koka och gotta sig i 2h. Själva chilin vart inte superstark då jag använde new mexico chili som är en väldigt mild. Men till det mixade jag ihop en dressing med jalapenos och majonnäs som bidrog till hetta. Vill du inte ha det starkt så kan du skippa jalapenos och bara toppa med creme fraiche eller gräddfil för den delen. Mangosalsas gav tacosen sötma och fräschör och tillsammans med picklad rödlök blev det en riktigt god taco!
Steps
1
Done
|
Picklad rödlök - förbered innanMandolina rödlök. Koka upp vatten, ättika och socker till sockrets löst upp sig. Häll över löken och ställ i kylen. |
2
Done
|
HögrevKärna ur den torkade chilin och skär bort kvisten. Koka i 3-4 dl vatten i ca 15 min. |
3
Done
|
MangosalsaTina mangon om du använder fryst och blanda med limesaft, finhackad lök och färsk chili. Vänd i färsk persilja eller koriander (beroende på vad du gillar). |
4
Done
|
JalapenodressingFinhacka jalapeño och blanda med creme fracihe. Vill du inte ha din taco så stark så kan du skippa jalapeño och bara toppa med creme fraiche. |
5
Done
|
Gör taconRosta tortillan - toppa med högreven som du drar isär lite innan, mangosalsan, jalapenodressingen och picklad rödlök! |