Ingredients
-
175 g Smör
-
4 st Ägg
-
1.25 dl Kakao
-
2.5 dl Vetemjöl
-
2 dl Farinsocker
-
3 dl Strösocker
-
1 tsk Vaniljsocker
-
Nutellaganache
-
200 g Nutella
-
1 dl Vispgrädde
-
Topping
-
Färska bär
Directions
En riktigt kladdig och god kladdkaka med nutellaganache och bär. Jag gräddar min kladdkaka i en 20 cm form för att få höjd på den. Har även i lite extra av alla ingredienser just för att jag inte vill ha en tunn och platt kladdkaka.
Jag använder den klibbiga varianten av farinsocker för att ge kladdkakan en lite segare konsistens.
Steps
1
Done
|
KladdkakanSätt ugnen på 175 grader över och undervärme. Klä en springform 20 cm med bakplåtspapper. Smält smöret och häll över i en skål. Vänd i strösocker, farinsocker och ägg |
2
Done
|
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20-30 min (jag gräddade 25min men höll koll efter 15). Kakan ska ha satts sig i kanterna men fortfarande vara dallrig i mitten. |
3
Done
|
NutellaganacheSmält nutellan snabbt i en kastrull eller i micron i några sekunder. Koka upp grädden och vispa sedan ihop med nutellan. Häll över i en spritspåse och ställ kallt i 1-2 timmar. |
4
Done
|
Dekorera kladdkakanBre eller spritsa på ganachen på kladdkakan. Toppa sedan med massor av färska bär. Förvara kladdkakan i kylen fram till servering. |