Ingredients
-
3 st Ägg
-
1.5 dl Strösocker
-
3 dl Vetemjöl
-
0.5 dl Mjölk
-
1 tsk Bakpulver
-
1 tsk Vaniljsocker
-
Fyllning
-
ca 2.5 dl Jordgubbssylt
Directions
Saftig jordgubbsrulltårta – Rulltårta med jordgubbssylt. Rulltårta är verkligen bland det smidigaste att baka. På mindre än 30 minuter har du en färdig bakelse som du kan fylla med valfri fyllning. Jag tycker jordgubb eller hallonsylt är godast med andra sylter och krämen funkar lika bra. När du har i rulltårtan i ugnen så höll koll, den är redo att tas ut efter max 4-5 minuter!
Steps
1
Done
|
Sätt ugnen på 250 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper. |
2
Done
|
Bre över smeten på i långpannan och grädda i 4-5 minuter. Viktigt att ha koll då det går fort! Blir rulltårtan för torr kommer den spricka när man rullar ihop den. |
3
Done
|
Lägg ett rent bakplåtspapper på köksbänken och strö över socker. Vänd över rulltårtsbotten på bakplåtspappret och dra försiktigt bort de andra. Låt sockerkakan svalna. |
4
Done
|
Skär bort kanterna så du får fina och raka kanter. Bre på ett jämt lager med sylt på rulltårtan. |