Ingredients
-
6 dl Havregryn
-
0.75 dl Kakao
-
200 g Rumstempererat smör
-
2 msk Kaffeeller vatten
-
2 dl Florsocker
-
100 g Marabou mjölkchoklad
-
1 nypa Flingsalt
-
Att doppa i
-
50 g Mörk choklad 55%
-
50 g Marabou mjölkchoklad
-
3 dl Riven kokos
-
1 msk Rapsolja
Directions
Hemmagjorda delicatobollar – supergoda och krämiga delicatobollar. Till skillnad från vanliga chokladbollar så innehåller dessa mjölchoklad i smeten och doppas även i mjölkchoklad. De blir otroligt krämiga och goda.
Receptet ger ca 24 st medelstora delikatobollar.
Steps
1
Done
|
SmetenSmält mjölkchokladen. Mixa havregryn, smör, kakao, florsocker, kaffe (eller vatten) och salt till en krämig och lös smet. Lägg över i en spritspåse eller skål och låt stelna i kylen. |
2
Done
|
Forma / spritsaNär smeten satt sig - spritsa ut på en plåt eller forma till små toppar. Lägg i frysen eller kylen en stund så får de stelna till sig innan vi doppar i choklad. |
3
Done
|
Doppa i chokladSmält chokladen i ett glas och blanda med lite neutral olja. |
4
Done
|
ServeraServera och låt stå i kylen, de blir mjuka om de står framme för länge. |
5 Comments Hide Comments
Vilken matberedare använder du?
har en bosch – den här https://at.bagarenochkocken.se/t/t?a=1048502774&as=1479152692&t=2&tk=1&url=https://bagarenochkocken.se/koksmaskiner/matberedare/bosch-mcm4000-styline-foodprocessor-700w/ (adlink)
Hur många bollar får man ut på tex 8 portioner ??
Hej! Det blir ca 24 st, så räknat med 3 per person. Ska lyfta det i receptet!
Tack snälla! Ska testa detta till dopet 😍