Ingredients
-
1 st Gullök
-
1 st Paprika röd
-
0.5 dl Persiljesjälkar
-
2 st Vitlöksklyftor
-
500 g Valfri färs
-
2 msk Tomatpure
-
800 g Finkrossade tomater
-
1 dl Vatten
-
1 dl Lätt creme fraiche
-
1.5 dl Vispgrädde
-
1.5 dl Riven ost
-
Kryddor och smaksättningar
-
2 msk Fond brynt schallottenlök
-
1 tärning Köttbuljong
-
2 tsk Paprikapulver
-
0.5 dl Persilja (färsk)
-
1 msk Oregano
-
ÖrtsaltVegeta
-
Peppar
-
övrigt
-
500 g Pasta
-
Parmesan
Directions
Krämig bolognese eller köttfärssås 2.0. Oavsett så är den köttfärsåsen supergod! Extra mycket smak av fonden och alla smaker som den fått gotta ihop sig med. Det här är en perfekt preppmiddag som du kan göra 1-2 dagar i förväg och vid serveringsdagen värma på och blanda ihop med pasta.
Steps
1
Done
|
FörberedelserTärna paprikan och finhacka löken. Riv vitlöken. Finhacka persiljan och persiljesjälkarna. |
2
Done
|
Börja stekaVärm upp olja i en djup kastrull. Fräs lök, persiljesjälkar och paprika. Persiljesjälkarna ger en väldigt god smak. Tillsätt därefter färsen och stek på den tills den fått fin färg. Vänd i vitlök och tomatpuré och stek på lite till. Tillsätt oregano, paprikapulver, peppar och smula ner köttbuljongen. Vänd sedan i finkrossade tomater. Tillsätt fonden och låt sedan puttra på medel till svag värme i ca 30 minuter. Rör om då och då. |
3
Done
|
När såsen kokat ner. Vänd i creme fraiche, grädde och ost. Låt värmas på. Smaka sedan av med mer fond och örtsalt. Tillsätt sist finhackad persilja. |
4
Done
|
ServeraKoka pasta (förslagsvis penne) och blanda ner i såsen. |