Ingredients
-  
Fyllning
 -  1.5 kg Fast potatis
 -  1 st Gullök
 -  Örtsalt
 -  Peppar
 -  Neutral olja
 -  
Övrigt
 -  2 dl Kallt vatten
 -  1 dl Rapsolja
 -  ca 18 ark Filodegär olika antal ark i olika paket så jag köper filodeg från sevan som är 500g
 -  
Till servering
 -  Créme Fraiche
 
Directions
Filodegspaj med potatis – krompirusa. En populär paj i Balkan. Fyllningen är helt vegansk och består av potatis, lök, salt och peppar. Få ingredienser men väldigt gott! Insidan blir mjuk men inte för mjuk och utsidan blir frasig.
Steps
|   1  Done   |   FyllningSkala och grovriv potatisen. Skala och finhacka löken.  |  
|   2  Done   |   Gör pajenSätt ugnen på 200 grader över och undervärme. Olja en rund form minst 30 cm. Blanda vatten och olja.  |  
|   3  Done   |   GräddaGrädda pajen i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter tills den blivit gyllene.  |  
2 Comments Hide Comments
Vad ska ugnen vara på? Vilken grad dvs?
200 grader! i mitten av ugnen. Har lagt till det i instruktionerna nu!