Ingredients
-
Köttbullar
-
1 st Gullök
-
500 g Köttfärs
-
1 dl Ströbröd
-
1.5 dl Mjölk
-
1 st Ägg
-
2 st Vitlöksklyftor
-
Salt
-
Peppar
-
1 msk Fond brynt schallottenlök
-
Tomatsås
-
800 g Finkrossade tomater
-
15 st Körsbärstomater
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1 msk Olivolja
-
1 tsk Chiliflakes
-
Salt
-
Peppar
-
20 g Smör
-
Övrigt
-
400 g Spaghetti
-
Finriven parmesan
Directions
Frikadeller med tomatsås som du tillagar direkt i ugn samtidigt. Sparar tid och disk. Det bästa är att ha en stor långpanna så att du kan ha tomatsåsen och köttbullarna på var sin sida. När du tar ut de ur ugnen vänder du i spaghetti och toppar med parmesan.
Steps
1
Done
|
KöttbullarBlanda ströbrödet och mjölken och låt svälla i ca 5min. Finhacka löken och bryn den i smöret. Blanda sedan färs, ströbrödsblandningen, ägg, stekta löken, salt, fond och peppar ordentligt. Rulla till köttbullar. |
2
Done
|
TomatsåsenTa fram en stor plåt. På ena halvan av plåten häller du i finkrossade tomater och delade körsbärstomater. Ringla över olivolja, salta, peppra och ha på chiliflakes. På den andra halvan placerar du köttbullarna. |
3
Done
|
Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 30-40 minuter eller tills köttbullarna är tillagade och fått en fin färg. Koka pastan under tiden. |
4
Done
|
ServeraTa ut plåten och vänd ner den kokta pastan. Vänd försiktigt ihop och toppa med finriven parmesan. Servera! |