Ingredients
-
Kyckling
-
500 g Kycklinglårfilé
-
2 msk Majsstärkelse
-
2 st Vitlöksklyftor
-
Salt
-
Sås
-
6 msk Hoisinsås
-
2 msk Japansk soya
-
1 msk Kinesisk soya
-
1 tsk Sesamoljavalfritt
-
0.75 dl Kallt vatten
-
Grönsaker
-
300 g Broccoli
-
1 st Paprika röd
-
2 st Moröttermedelstora
-
Övrigt
-
250 g Äggnudlar
Directions
Kycklingwok med hoisinsås. Enkelt och väldigt gott! Hoisin är en sås som är gjort på sojabönspasta. Det finns olika märken och varianter, och dessa skiljer sig åt. I det här receptet har jag använt hoisinsås från Lee kum kee. Den går lättast att hitta på asiatiska livsmedelbutiker. Blue Dragon har också en hoisinsås – den innehåller mindre sojabönspasta och skiljer sig därför från Lee kum kees sås. Av den anledningen kan du få olika resultat beroende på vilken sås du köper.
Du kan variera grönsakerna och även göra den här woken med tofu eller quorn.
Steps
1
Done
|
SåsenBlanda ihop ingredienserna till såsen i en skål och ställ åt sidan. |
2
Done
|
KycklingenDela kycklingen. Salta och blanda ihop med majstärkelse. Stek kycklingen tillsammans med vitlök i olja tills den fått fin färg. Ställ åt sidan. |
3
Done
|
WokenStrimla och dela alla grönsaker. Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet. |
4
Done
|
ServeraServera woken! |