Ingredients
- 3 dl Grädde
- 100 g Marabou mjölkchoklad
- 1 msk Kakao
-
Topping
- Färska hallon
Directions
En enkel och god chokladmousse som passar perfekt att göra till en middagsbjudning. Toppingen går att variera men det är väldigt gott att toppa med bär som bryter av de söta. Det går även bra att smaksätta moussen med t ex apelsin, mint, lakrits etc. Jag använder marabou mjölkchoklad som jag tycker ger en len och god smak.
Steps
1 Done | MousseBryt chokladen i mindre bitar och lägg över i en värmetålig skål. Sikta ner kakao. Värm på hälften av grädden tills den kokar upp. Häll över chokladen. Låt stå i 1 minut och rör sedan ihop tills chokladen smält. Har det blivit klumpar från kakaon kan du sila av krämen. |
2 Done | Vispa resten av grädden med elvisp. Vänd ner den svalnade ganaschen med en slickepott och vispa lätt ihop med elvisp om den är för lös. Den ska vara lätt vispad. Fördela i små skålar och ställ sedan i kylen. |
3 Done | ServeraToppa moussen med hallon eller andra bär och servera! |