Ingredients
-
Fyllning
-
2 dl Lätt creme fraiche
-
200 g Färskost
-
200 g Naturell kesella
-
1 st Rödlök
-
125 g Rökt lax
-
2 msk Gräslök
-
3 msk Stenbitsrom
-
1 msk Citronsaft
-
Salt
-
Peppar
-
Att spackla med
-
200 g Naturell kesella
-
1.5 smk Citron
-
Salt
-
Topping
-
1.5 st Gurka
-
6 st Rädisor
-
400 g Gravad lax
-
4 msk Gräslök
-
1 st Citron
-
8 tsk Stenbitsrom
-
Övrigt
-
12 skivor Hönökaka
Directions
Smörgåstårta i portionsform – perfekt när man ska göra en smörgåstårta till få personer. Jag använder Hönokakor i receptet och tycker att en blir perfekt för en person om man enbart äter detta.
I den här smörgåstårtan har jag ingen majonnäs vilket gör den mindre mastig. Du kan byta ut laxen mot räkor om du föredrar det, eller varför inte ha båda!
Annat du kan toppa med är: Räkor, ägg eller dill!
Steps
1
Done
|
FyllningBlanda alla krämiga ingredienser till fyllningen: kesella, creme fraiche och färskost i en skål. Finhack rödlök och gräslök. Dela rökt lax i mindre bitar. Vänd i fyllningen tillsammans med stenbitsromen och saft från citronen. Smaka av med salt och peppar. Tänk på att det ska smaka rejält då brödet inte smakar så mycket. |
2
Done
|
Fyll smörgåstårtanVarva fyllning med hönökaka. Det blir 3 bröd per portion och 2 lager med fyllning. Fördela fyllningen jämnt mellan lagren. |
3
Done
|
Spackla och toppaBlanda kesella, citronsaft och salt. Spackla tårtorna med kesellan. De behöver inte vara ett tjockt lager - tillräckligt mycket för att toppingen ska fästa. |
4
Done
|
Täck sidorna med gurka som du skivar med osthyvel. Toppa ovansidan med lax, rädisor, gräslök, stenbitsrom och citron. |