Ingredients
-
Räkor
-
ca 200 g Räkor i lake
-
0.5 st Chili
-
1 tsk Lime
-
1 st Vitlöksklyftor
-
Nudlar
-
200 g Risnudlar
-
1 tsk Sesamolja
-
Salt
-
Övrigt
-
100 g Salladsmix
-
0.5 st Gurka
-
2 st Morötter
-
2 dl Mango
-
4 msk Rostad lök
-
Sriracha mayo
Directions
En smarrig bowl med räkor, krispiga grönsaker, nudlar och rostad lök. Perfekt när man är sugen på något lätt och snabblagat. Orkar du inte strimla grönsaker så finns färdigstrimlade att köpa. Nudlarna och räkorna fixar du på nolltid!
Steps
1
Done
|
RäkorSila av räkorna och blanda ihop med limesaft, finhackad chili och pressad vitlök. |
2
Done
|
NudlarnaKoka nudlarna enligt anvisningarna på paketet. Det räcker oftast bara att lägga nudlarna i uppkokat vatten så får de ligga och dra i 5 minuter eller till de är koka. De behöver alltså inte koka. |
3
Done
|
När nudlarna är mjuka/al dente. Sila av och skölj i kallt vatten. Blanda med sesamolja alternativt neutral olja och salt. |
4
Done
|
ÖvrigtStrimla gurka och morot. Tina mangon. |
5
Done
|
ServeraFördela mixsallad, morot, gurka och nudlar i serveringsskålar. Blanda ihop. Toppa sedan med tinad mango, räkor och rostad lök. Ringla sist på srirachamajonnäs. |