Ingredients
-
Bulgur
- 2 dl Bulgur
- 2.5 dl Ajvar
- 0.5 tsk Chilipulver
- 1 dl Finhackad persilja
- 1 st Vitlöksklyftor
- 1 msk Olivolja
- 1 tsk Vinäger (valfri)
- Salt
-
Tomat- och chorizoröra
- 2 st Rödlök
- 700 g Körsbärstomater
- 3 st Chorizo
- Örtsalt
- Neutral olja
-
Övrigt
- Fetaost
- Pimentos de padron
Directions
Ajvarbulgur med stekt tomat, lök och chorizo. En smarrig sommarmåltid som lättlagad och och smakrik. Ajvarbulgur blir ett utmärkt tillbehör och går att servera både kall och ljummen. Gott tillbehör till chorizo men också andra rätter. Älskar också smakerna i tomatröran tillsammans med löken och korven. Påminner om rätten sataras som jag brukar laga när vi är i Serbien.
Steps
1 Done | AjvarbulgurKoka bulgur enligt anvisning på paketet. En del bulgur i två delar vatten. |
2 Done | Tomat och chorizoröraDela tomaterna, dela korven i skivor och grovstrimla löken. |
3 Done | ServeraServera ajvarbulgur med chorizo och tomatröran med fetaost och pimentos de padron. |