Ingredients
- 1 st Gullök
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 tsk Oregano
- 1 tsk Chiliflakes (milda)
- 0.5 tsk Chilipulver
- 1 msk Tomatpure
- 200 g Salami
- 1 burk Barilla tomatssås med basilika
- 400 g Finkrossade tomater
- 2 dl Grädde
- 400 g Penne pasta
- Salt
- Peppar
-
Topping
- 2 st Mozzarella
- 20 g Parmesan
Directions
En enkel och god salamipasta som gräddas i ugnen med mozzarella. En vardagsrätt som både är enkel men känns lyxig.
Servera som den är eller med en god tomat och rödlökssallad till.
Steps
1 Done | SåsenHacka lök och riv vitlöken. Dela salamin. |
2 Done | Fräs lök och vitlök i lite olja. Tillsätt chiliflakes, chilipulver och oregano (alternativt torkad basilika). Vänd i tomatpure och stek på lite till. Ha ner salamin - stek i ytterligare 2-3 minuter och vänd sedan i tomatsåsen och finkrossade tomater, och grädde. Låt puttra i 10 minuter. Salta och peppra. |
3 Done | När du tycker såsen smakar bra. Vänd i pastan och blanda runt. |
4 Done | ServeraServera med en god sallad! |