0 0
Biffwok med broccoli

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Biff
450 g Lövbiff
1 tsk Rapsolja
1 tsk Sesamolja
1 msk Majsstärkelse
2 tsk Bakpulver
1 tsk Japansk soya
Såsen
3 msk Japansk soya
3 tsk Strösocker
1.5 msk Majsstärkelse
1 tsk Sesamolja
1 tsk Oxfond
0.75 dl Vatten
övrigt
250 g Broccoli
3 st Vitlöksklyftor
2 cm Ingefära
1 msk Sesamfrön ljusa
Olja att steka i
Salladslök
Jasminris

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Biffwok med broccoli

  • 40
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Biff

  • Såsen

  • övrigt

Directions

Share

Biffwok med broccoli och sesamfrön serverad med ris.  Den är enkel att göra och blir väldigt god. Se till att preppa allting innan du värmer på wokpannan. Strimla grönsaker, preppa lövbiffen, blanda såsen i en skål och koka riset. När det är gjort går det snabbt att woka.

Komplettera gärna med vegetariska minivårullar till, det är väldigt gott!

 

 

 

Steps

1
Done

Marinera biffen + koka riset

Börja med biffen. Strimla den och blanda sedan med olja, bakpulver, majstärkelse & japansk soja. Låt stå och marineras i ca 30 min.
Koka riset.

2
Done

Såsen

Blanda alla ingredienser till såsen i en skål.

3
Done

Övrigt

Riv vitlöken och ingefäran. Skär broccolin i buketter.

4
Done

Börja woka

Stek biffen i olja på hög värme tills den fått färg. Ställ åt sidan.
Värm på olja och tillsättr sesamfrön, vitlök, ingefära och broccoli. Woka ihop i 2-3minuter. Vänd sedan i såsen och rör ihop tills såsen tjocknat. Ha i biffen. Vänd i salladslöken (spara till topping). Blanda ihop och smaka av med mer soja eller mer sötma om du önskar det.

5
Done

Servera

Servera woken med ris och förslagsvis minivårrullar till.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Gyros pinsa – Smarrig gyros på pinsabotten
next
Myspasta med kantareller – krämig kantarellpasta
previous
Gyros pinsa – Smarrig gyros på pinsabotten
next
Myspasta med kantareller – krämig kantarellpasta

Add Your Comment