Mozzartkulor, nougat mandelmassa och choklad. Ett måste till jul för alla mandelmassaälskare. Gillar man inte mandelmassa så kanske de här munsbitarna går hem ändå. De är väldigt goda!
Här kommer ett förslag på en nyårsmeny med italienskt tema. Vi börjar med sötsyrliga tomater med krämig burrata, följt av en krämig tryffelpasta och avslutar med en krämig pannacotta med passionsfrukt. Till varmrätt har jag två förslag – ett som är något dyrare och ett lite billigare. Båda är väldigt...
Krämig vaniljpannacotta med passionsfrukt – utan gelatin. Istället för gelatin använder jag agar agar som är ett vegetabiliskt substitut som funkar lika bra för pannacotta. Agar agar finns på de flesta matbutiker där alla bakingredienser finns. I det här receptet kan du själv välja om du vill sila av passionsfruktskärnorna...
Ugnsrostade tomater med burrata och krispig baguette. En god förrätt eller tillbehör som passar perfekt till en pastarätt eller som en tapas rätt. Baguetten skivar jag tunt och rostar sedan med olivolja och flingsalt. Då blir det superkrispiga och goda att skopa burrata och tomater med.
En god sötsyrlig hallonsorbet som passar perfekt till brownie eller att bara äta som den är. Den är dessutom väldigt enkel att göra. Innan du lägger in sorben i frysen kan du balansera upp den med citron beroende på hur söt eller syrlig du vill ha den. Jag hade i...
En riktigt perfekt och mjuk fudge brownie . I den här brownien har jag både kakao smält choklad och kakao för att få massa god smak och krämighet. Brownien får en perfekt glasnig yta och mjukt och segt inre. Den perfekta formen för brownies med löstagbar botten finns att köpa...
En snabb och lyxig tryffelpasta med äkta svart tryffel. Äkta tryffel är väldigt dyrt och kan vara svårt att få tag på. Jag köpte min på en delihall. Vill man lyxa till det riktigt ordentligt någon gång så är det kul att köpa äkta tryffel. Tryffel i sig smakar inte...
Pavlova med hallonsås, chokladkräm och grädde. Mjukkrispig maräng med syrlig hallonsås, len chokladkräm och grädde. Pavlova är en väldigt god och enkel dessert som man kan variera med olika toppings. Du kan förbereda marängen 1-2 dagar i förväg och förvara den torr och svalt utan att täcka den.