Krämig tonfisksallad med risoni. Smarrig tonfiskröra som blandats ihop med risoni och blivit sådär krämigt och gott. Toppar sedan med krispiga grönsaker. En perfekt sallad till bufféer och picknickar.
Lättlagad pasta med rostad tomatsås och mozzarella. Du rostar allting i ugnen, mixar, kokar upp med grädde och blandar med pastan. Väldigt smidigt och gott. Hade i lite pumpafrön för lite textur men också protein och antioxidanter. Toppa pasta med mozzarella och färsk basilika.
Chokladkaka med kokostosca eller också kallad ryttarkaka. En saftig chokladkaka med en knaprigt täcke av kokos. Ni hör själva och jag kan intyga att det är väldigt gott! Formen jag använder är 25×18 cm och ger ca 12-15 bitar.
Lax med pressad potatis och citronsås med rom. Supersaftig lax med syrlig sås och god potatis. Jag har nyligen upptäckt pressad potatis och det är ju såå gott? Som att äta inkromet ur en backat potatis. För att få laxen extra saftig bakar jag den på 150 grader tills den...
Italiensk pastasallad med pesto på rostade pumpafrön. Smidig pastasallad med en smarrig pesto gjord på rostade pumapfrön och basilika. I pastasalladen slänger jag bland anant ner minimozzarella, marinerade kronärtskockor, ruccola mm. Du kan lägga till och ta bort det du tycker om. Du kan förlagsvis lägga till rödlök.
Arepas – majsbröd med rostad tomatsalsa, guacamole och valfritt protein. Arepa är ett populärt majsbröd i det nordliga länderna i Sydamerika, bland annat Colombia och Venezuela. Brödet fylls ofta med ost eller äts likt en taco med protein, avokado och grönsaker. Arepas bakas med ett speciellt finkornigtmjöl som heter Pan...
Brownie med saltkola. En segmjuk brownie med saltkola som jag gjort på färdigköpt dulce de leche som jag blandat med flingsalt. Kolan har jag båda bakat in i brownien och toppat med. Blir väldigt smarrigt och chokladigt! Brownien är bakad i en 20×20 cm form. (adlink)
Ungerska köttbullar med pasta. Gulaschinspirerad sås med saftiga köttbullar passar perfekt till vardags eller söndagsmiddagen. Såsen får sina goda smak av bland annat paprikapulver och kummin. Köttbullarna går utmärkt att förbereda, steka och frysa in och slänga ner i såsen vid tillagningstillfället.