https://matinspo.se
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Home
  • Veckans Matsedel
  • Matsedel v.11 – Goda middagar till hela veckan

Matsedel v.11 – Goda middagar till hela veckan

Posted on mar 12th, 2023
by Emilia
Categories:
  • Veckans Matsedel
Krämig kycklingpasta - enkelt kycklingpasta med soltorkade tomater, paprika och spenat

Veckans matsedel: Goda middagar till hela veckan

Vi är mitt i mars månad och snön har kommit tillbaks, förhoppningsvis för sista gången. Därför får vi se till att värma oss och de vi tycker om med god mat som värmer hjärtat. I veckans matsedel bjuder jag på recept på både vegansk middag, middag med lax, god middag med sötpotatis och en av mina favoritpastor!

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar.

Håll dig varm där ute i kylan! 💖

 

Måndag:

Baconpasta med tomatsås

Baconpasta med tomatsås

En väldigt god pasta gjord på ingredienser man oftast har i hemmet, som ger en väldigt bra start på veckan! Det här är en baconpasta som är en väldigt snabblagad middag när du kanske är trött efter veckans första arbetsdag. Ett tips är att steka såsen i en djup stekpanna som denna från Tefal, för att sen vända ned spaghettin i såsen innan du serverar!

 

Tips på stekpanna är denna från Tefal, finns att köpa på Cervera!Tefal, jamie oliver CC HA stekpanna 30cm - Kitchnsverige.se

 

Tisdag:

Bowl med sötpotatisnudlarBowl med sötpotatisnudlar

En god bowl du snabbt svänger ihop och får en väldigt god middag av! I mitt recept använder jag sashimilax, om du hellre vill hålla nere priset kan du enkelt byta ut det mot t.ex. fryst lax som du sen steker på. Det blir en lite annan smak men också väldigt gott. Sötpotatisnudlar finns i de flesta matbutiker, eller går enkelt att beställa hem från t.ex. Mathem!

 

Onsdag:

Veganska köttbullar i tomatsås med spaghetti

Veganska köttbullar i tomatsås med spaghetti

Vegansk middag i form av vegobollar med tomatsås och spaghetti. Jag använde Anammas formbara färs men det går att använda vilken vegofärs som helst så länge den håller ihop sig när du rullar bollarna. Enkel middag, bara forma bollar, steka dem, koka upp tomatsåsen, koka pastan och servera!

 

Torsdag:

Avokadowrap med fetaoströra, bacon och ugnrostad morotAvokadowrap med fetaoströra, bacon och ugnrostad morot

Den här wrapen är så himla god! Krispig bacon, krämig avokado och en härlig smak av ugnsrostad morot. Dessa smaker blandas tillsammans med en smakrik fetaoströra gjord på grekisk yoghurt, fetaost och vitlök!

 

Fredag:Ugnsbakad lax med kryddiga klyftpotatisar och kall såsUgnsbakad lax med kryddiga klyftpotatisar och kall sås

Ugnsbakad lax, saftig och god. Ugnsrostade potatisklyftor som har blivit rubbade med chilipulver, grillkrydda, vitlökspulver, paprikapulver och annat gott. Till det en örtig sås på gräddfil och majonnäs för att få den riktigt krämig och god. Denna rätt ger en perfekt bjudmiddag, eller bara en god middag med lax som du kan avnjuta själv när du vill. En fredagsmiddag helt enkelt!

 

Tips! Åhlens har en massa fina tallrikar att servera din middag på, ibland brukar vi kolla vad de har för nedsatta tallrikar bara för att se om vi kanske hittar något fint och kommer undan lite billigare!

 

Lördag:

Enkla kebabspett i ugn

Enkla kebabspett i ugn

Ett enkelt sätt att få njuta av klassiska kebabsmaker i ditt eget hem! Bara blanda nötfärs med kryddor och forma så att det fäster sig på ett grillspett. Skjutsa in det i ugnen och förbered tillbehören och såsen under tiden, servera på ett libabröd och njut!

 

Söndag:

Krämig kycklingpasta – lättlagad kycklingpasta med soltorkade tomater, paprika och spenatKrämig kycklingpasta – lättlagad kycklingpasta med soltorkade tomater, paprika och spenat

Detta är en av mina favoritpastor, som jag nämnde i introtexten! Denna pasta passar perfekt som en helgpasta när du har gäster över, men också till vardags om du vill unna dig en riktigt god middag och dessutom få över till matlåda dagen efter. Riktigt krämig sås och saftig kyckling som tillsammans med paprikan och spenaten blir en supergod middag!

 

Veckans efterrätt:

Enkla chokladbollar på 3 ingredienserEnkla chokladbollar på 3 ingredienser

Sugen på chokladbollar? Har du lite överblivna kex hemma i skafferiet? Då kan du hur enkelt som helst rulla ihop dessa supergoda chokladbollarna! Du behöver bara kakao, kex och kondenserad mjölk. Sen är det bara rulla på och vips så har du en färdig efterrätt att avnjuta!

Emilia

Add Your Comment Avbryt svar

Välkommen till Matinspo.se!

En matsajt där jag Emilia hoppas att du kan hitta inspiration och recept till din middag, din frukost och din bakning. Jag uppdaterar med nya recept varje vecka och det kan bli allt från chokladiga bakverk, fluffiga pannkakor, pastarätter, vegetariska recept och rätter från alla världens hörn. En stor variation av recept med något för alla.

Jag vill sprida matglädje och sug efter att våga testa mer i köket!

Instagram Feed

emiliasmatinspo

🥄 Häng med mig i stories & få smarrig mat i flödet!
💻 jobba med mig? maila till emimiil@hotmail.com
📕 Kokbok Billiga Veckan 👇


Minns ni min hydroponiska odling? Här är resulta
Minns ni min hydroponiska odling? Här är resultatet efter 1 månad och ett gott baslikasmör du kan göra!!😍 
I samarbete med @miljöcenter 🌱8
så fin basilika med stoora blad. Och jag har liksom inte alls behövt anstränga mig för att det ska lyckas. Det enda jag har gjort är att jag har bytt vatten var 7-10dag och tillsatt lite hydroponisk växtnäring från Blomstra. 

Och det första jag gjorde var basilikasmör att ha på bruschetta, otroligt gott! Du kan också använda smör till pasta eller kyckling t ex. 

Kort om hydroponisk odling: en jordfriodling där växtnäring och vatten gör så att odlingen lyckas. 
Jag använder Greenlines Growing P10 som är ett helautomatiskt hydroponiskt system som dessutom är snyggt, tar lite plats och gör odlingen lättskött. Finns bland annat att köpa på Bygghemma och Clas Ohlson. 

Ingredienser basilikasmör
2 stora nävar basilika 
50 g rumstempererat smör
1 vitlöksklyfta (jag tog 2 men en räcker)
Flingsalt 

Övrigt 
Baguette
Tomater
Rödlök
Olivolja 
Salt 

Gör såhär
Sätt ugnen på 225g grader.
Blanchera basilikan och mixa sedan ihop med smör, vitlök och salt. Ställ i kylen en kort stund. Hacka under tiden rödlök och tomat. Blanda ihop med salt och olivolja. 

Skiva baguetterna och placera på en plåt. Börja på basilikasmöret.
Rosta baguetteskivorna i cirka 10-15 min, eller tills dom är gyllene. 

Toppar med tomat och rödlöken. Njut direkt! 

#basilika #basilikaodling #matinspo #basilikasmör #brunchetta #förrätt #matlagning #miljöcenter #hydroponisk odling #greeline


Nu kör vi igång med saffransrecept!! Är ni tagg
Nu kör vi igång med saffransrecept!! Är ni taggade?😍 först ut dessa fluffiga brioschesaffransbullar med hasselnötskräm, eller vaniljkräm om du vill! Fluffiga och mjuka som moln ☁️

Recept på lussekatter och saffransbullar med mandelmassa är näst på tur!

Ingredienser 
Detta sna kokoas ihop
1.75 dl mjölk
0.5 dl vetemjöl 

Till degen
1 dl Strösocker 
1 g saffran 
25 g jäst
2 dl mjölk
3 ägg
9.5 dl vetemjöl 
120g smör
1.5 msk olja 

Fyllda saffransbullar - mjuka som moln!☁️
Du kan fylla dem i antingen vaniljkräm eller hasselnötskräm.
Den här degen är elastiskare och klibbigare än vanlig bulldeg. Typ som en briochdeg.

Gör såhär
Koka ihop mjöl och mjölk till en tjock massa. 
Lägg över in bakbunke. Tillsammans med ägg, mjölk, jäst, saffran, och socker. Rör ihop och tillsätt sedan lite av mjölet åt gången samt salt. Vänd i rumstempererat smör. Arbeta degen i ca 15 min. Den kommer vara åt det klibbiga hållet. Låt jäsa i bunke i cirka en timme.
Skälp ut degen på ett mjölad yta. Knådda ihop lite grann med mjöl. Kavla ut och dela i 12-15 st rutor.
Fyll varje ruta med en matsked nutella eller vaniljkräm. Stäng igen rulla ihop och placera i en form klädd med bakplåtspapper. Täck och låt jäsa i 20 min
Värm ugnen till 200 grader.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 35-40 min eller eller tills bullen har uppnått en innertemperatur på 98 gra.der. Exakt tid varierar beroende på ugn.
Låt svalna något innan du pudrar med florsocker.


Otroligt mjukt brytbröd 🥖 så längesen jag ba
Otroligt mjukt brytbröd 🥖 så längesen jag bakade det här brödet, men nu måste jag göra det oftare för det är såå gott!

Gör mackor på eller servera till soppa 😍

Ingredienser 
25 g färsk (1/2 pkt torr, kör du torr)
2 tsk Salt
10.5 dl 
Vetemjöl special
2.5 dl Mjölk
2 dl Naturell yoghurt
1 dl Rapsolja 

Topping
1 st Ägg
Sesamfrön
2 msk Smör

Degen 
Lös upp jästen i ljummen mjölk, addera yoghurt och olja i. Addera 1/3 av mjölet.Blanda ihop med en slev till en kletig deg. Tillsätt en tredjedel till och saltm blanda ihop - antingen med en slev eller för hand. Arbeta nu in resten av mjölet för hand eller med maskin tills du har en smidig och mjuk deg. Hellre lite åt det kladdiga hållet än torr. Men känns den för kletig addera lite mer mjöl. Har hållt nere mängden mjöl i receptet då det är bättre att addera mer i efterhand än att ha i för mycket från början.
Lägg degen i en skål och täck. Låt jäsa i 60 min. 

Degen 2
När degen jäst färdigt ta fram en rymlig form (helst rund) men det går bra med fyrkantig också. Olja formen. Gör 7-9 st bollar av degen och placera dem i formen nära varandra. De kommer jäsa ihop. Täck dem och låt jäsa i formen i 30 min. Värm ugnen till 200 grader under slutet av tiden.

Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda sedan i mitten av ugnen i 25-40 min tills brödet är gyllene och har en innertemp på 98. Ta ut bröden och pensla med smält smör. Täck brödet med duk i ca 15-20 min så de får svalna och mjukna upp. Servera direkt! Förvara i påse så håller de sig mjukt dagen efter. Frysa in går också bra!

#bröd #bryrbröd #matinspo #bakning #pogaca #bakabröd



Follow on Instagram


Populära kategorier

Balkanmat

Balkanmat

Billig middag

Billig middag

Bröd recept

Bröd recept

Brunch recept

Brunch recept

Buffémat

Buffémat

Drycker

Drycker

Efterrätter

Efterrätter

Favoritprodukter

Favoritprodukter