https://matinspo.se
  • Hem
  • Middagstips
  • Recept
  • Favoritprodukter
  • Tips
  • Sök på ingrediens
  • Instagram
  • Kontakt
  • Om mig
  • Hem
  • Middagstips
  • Recept
  • Favoritprodukter
  • Tips
  • Sök på ingrediens
  • Instagram
  • Kontakt
  • Om mig
  • Hem
  • Veckans Matsedel
  • Matsedel v.11 – Goda middagar till hela veckan

Matsedel v.11 – Goda middagar till hela veckan

Publicerat på mar 12th, 2023
by Emilia
Categories:
  • Veckans Matsedel
Krämig kycklingpasta - enkelt kycklingpasta med soltorkade tomater, paprika och spenat

Veckans matsedel: Goda middagar till hela veckan

Vi är mitt i mars månad och snön har kommit tillbaks, förhoppningsvis för sista gången. Därför får vi se till att värma oss och de vi tycker om med god mat som värmer hjärtat. I veckans matsedel bjuder jag på recept på både vegansk middag, middag med lax, god middag med sötpotatis och en av mina favoritpastor!

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar.

Håll dig varm där ute i kylan! 💖

 

Måndag:

Baconpasta med tomatsås

Baconpasta med tomatsås

En väldigt god pasta gjord på ingredienser man oftast har i hemmet, som ger en väldigt bra start på veckan! Det här är en baconpasta som är en väldigt snabblagad middag när du kanske är trött efter veckans första arbetsdag. Ett tips är att steka såsen i en djup stekpanna som denna från Tefal, för att sen vända ned spaghettin i såsen innan du serverar!

 

Tips på stekpanna är denna från Tefal, finns att köpa på Cervera!Tefal, jamie oliver CC HA stekpanna 30cm - Kitchnsverige.se

 

Tisdag:

Bowl med sötpotatisnudlarBowl med sötpotatisnudlar

En god bowl du snabbt svänger ihop och får en väldigt god middag av! I mitt recept använder jag sashimilax, om du hellre vill hålla nere priset kan du enkelt byta ut det mot t.ex. fryst lax som du sen steker på. Det blir en lite annan smak men också väldigt gott. Sötpotatisnudlar finns i de flesta matbutiker, eller går enkelt att beställa hem från t.ex. Mathem!

 

Onsdag:

Veganska köttbullar i tomatsås med spaghetti

Veganska köttbullar i tomatsås med spaghetti

Vegansk middag i form av vegobollar med tomatsås och spaghetti. Jag använde Anammas formbara färs men det går att använda vilken vegofärs som helst så länge den håller ihop sig när du rullar bollarna. Enkel middag, bara forma bollar, steka dem, koka upp tomatsåsen, koka pastan och servera!

 

Torsdag:

Avokadowrap med fetaoströra, bacon och ugnrostad morotAvokadowrap med fetaoströra, bacon och ugnrostad morot

Den här wrapen är så himla god! Krispig bacon, krämig avokado och en härlig smak av ugnsrostad morot. Dessa smaker blandas tillsammans med en smakrik fetaoströra gjord på grekisk yoghurt, fetaost och vitlök!

 

Fredag:Ugnsbakad lax med kryddiga klyftpotatisar och kall såsUgnsbakad lax med kryddiga klyftpotatisar och kall sås

Ugnsbakad lax, saftig och god. Ugnsrostade potatisklyftor som har blivit rubbade med chilipulver, grillkrydda, vitlökspulver, paprikapulver och annat gott. Till det en örtig sås på gräddfil och majonnäs för att få den riktigt krämig och god. Denna rätt ger en perfekt bjudmiddag, eller bara en god middag med lax som du kan avnjuta själv när du vill. En fredagsmiddag helt enkelt!

 

Tips! Åhlens har en massa fina tallrikar att servera din middag på, ibland brukar vi kolla vad de har för nedsatta tallrikar bara för att se om vi kanske hittar något fint och kommer undan lite billigare!

 

Lördag:

Enkla kebabspett i ugn

Enkla kebabspett i ugn

Ett enkelt sätt att få njuta av klassiska kebabsmaker i ditt eget hem! Bara blanda nötfärs med kryddor och forma så att det fäster sig på ett grillspett. Skjutsa in det i ugnen och förbered tillbehören och såsen under tiden, servera på ett libabröd och njut!

 

Söndag:

Krämig kycklingpasta – lättlagad kycklingpasta med soltorkade tomater, paprika och spenatKrämig kycklingpasta – lättlagad kycklingpasta med soltorkade tomater, paprika och spenat

Detta är en av mina favoritpastor, som jag nämnde i introtexten! Denna pasta passar perfekt som en helgpasta när du har gäster över, men också till vardags om du vill unna dig en riktigt god middag och dessutom få över till matlåda dagen efter. Riktigt krämig sås och saftig kyckling som tillsammans med paprikan och spenaten blir en supergod middag!

 

Veckans efterrätt:

Enkla chokladbollar på 3 ingredienserEnkla chokladbollar på 3 ingredienser

Sugen på chokladbollar? Har du lite överblivna kex hemma i skafferiet? Då kan du hur enkelt som helst rulla ihop dessa supergoda chokladbollarna! Du behöver bara kakao, kex och kondenserad mjölk. Sen är det bara rulla på och vips så har du en färdig efterrätt att avnjuta!

Emilia

Kommentera Avbryt svar

Välkommen till Matinspo.se!

En matsajt där jag Emilia hoppas att du kan hitta inspiration och recept till din middag, din frukost och din bakning. Jag uppdaterar med nya recept varje vecka och det kan bli allt från chokladiga bakverk, fluffiga pannkakor, pastarätter, vegetariska recept och rätter från alla världens hörn. En stor variation av recept med något för alla.

Jag vill sprida matglädje och sug efter att våga testa mer i köket!

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM

emiliasmatinspo

Daglig matinspo och vardagsstorys!

⚠️ Billigt middagstips ⚠️ Baconpasta med t ⚠️ Billigt middagstips ⚠️ Baconpasta med tomatsås! 🍅 enkelt, lättlagat och gott! Perfekt vardagsmiddag och när tomaterna är i säsong går det utmärkt att byta ut konservburken med finrkossade till färska tomater 😍

Går förstås att laga med olika sortes bacon, men smaken kommer variera!

Ingredienser 
4 serveringar 
2 paket Bacon
1 dl Tomatpure
1 st Vitlöksklyftor
1 tsk Paprikapulver
0.5 tsk Chilipulver
0.5 tsk Timjan
400 g Finkrossade tomater
1.5 dl Vispgrädde
Salt
Peppar
1 tsk Strösocker
TILLBEHÖR
ca 350 g Spaghetti
TOPPING (VALFRITT)
Parmesan

Gör såhär 
Tärna och stek baconet tills de får fin yta. Tillsätt tomatpuren och stek ihop. Tillsätt lite olja i pannan om det blir torrt och sänk värmen. Pressa i vitlöken och vänd i kryddorna. Stek på en kort stund och vänd sedan i finkrossade tomater. Salta och peppra. Låt puttra i 10-15 minuter. Koka pastan under tiden.

Smaka av tomatsåsen med mer peppar och eventuellt lite socker för att balansera upp syran.

SERVERA
Vänd i spaghettin i såsen. Blanda ihop. Servera och toppa med parmesan om du vill!
BISCOFFCHEESECAKE 😍 Bakade den här till Dannys BISCOFFCHEESECAKE 😍 Bakade den här till Dannys jobb i veckan och den uppskattades väldigt mycket! Perfekt att baka till påsken också 😃

Gillar du biscoff? För dig som inte vet vad det är så är det ett kex/spread som smakar som en blanding av kolakakor ich pepparkakor!

Ingredienser 
1 cheesecake- 20 cm springform 

BOTTEN
1 paket Biscoffkex med 32 kex.
50 g Smör

FYLLNING
600 g Färskost
3 dl Vispgrädde
1.5 dl Florsocker
200 g Biscoffkräm/spread

TOPPING
300 g Biscoffspread/kräm
2 st Biscoffkex (vill du toppa med fler  behöver du ett till paket kex)
2 msk Biscoffsmul

BOTTEN
Smält smöret. Lägg 2 kex åt sidan. Mixa resten av kexen till en fint smul (lägg undan 2 stora msk om du vill toppa runt kanterna som jag gjort). Blanda sedan resten av kexen med smält smält smör.
Klä en springform ca 20 cm med bakplåtspapper och även sidorna. Tryck ut kexsmulet i formen och ställ sedan formen i kylen.

FYLLNINGEN
Börja med att vispa grädde och färskost. När det börjar gå ihop tillsätt då Biscoffkrämen och mixa ihop till en krämig smet.
Sikta till sist ner florsockret och vänd ihop med slickepott (florsockret ska inte vispas).

Fördela fyllningen ovanpå botten när den har stelnat.

TOPPA CHEESECAKEN
Smält biscoffkrämen i micron. Krämen behöver bara bli lös och rinnig, ej varm. Häll över krämen kakan och låt den nu stelna innan du dekorerear den.

När den smälta krämen ovanpå stelnat kan du dekorera kakan med kexen och smulet runt om.

LÅT CHEESECAKEN SÄTTA SIG
Låt sedan cheesecaken sätta sig i kylen i minst 4-5h eller över natten. Det optimala är om du gör cheesecaken dagen innan den ska serveras.
Marinerad kyckling med currysås och ris 😍 allt Marinerad kyckling med currysås och ris 😍 alltså bara sås och ris, hur gott är det inte?! Kan leva på det! Den här rätten kan du enkelt göra vegetariskt med t ex blomkål eller vegetarisk köttsubstitut istället för kyckling.

Spara och testa! 🥦👌

Ingredienser 
KYCKLING
600 g Kycklinglårfilé eller blomkål eller sojafilé/oumph
1 msk Currypulver (mild)
1 msk Paprikapulver
1 tsk Chilipulver
0.75 dl Neutral olja
1 st Vitlöksklyftor
1 tsk Kinesisk soya
Peppar
Salt
CURRYSÅS
1 msk Vetemjöl
20 g Smör
2.5 dl Grädde
2.5 dl Mjölk
1 tärning Kycklingbuljong
1.5 msk Curry
0.5 tsk Gurkmeja
1 tsk Vitlökspulver
TILLBEHÖR
Ris
Broccoli

Gör såhär
KYCKLINGEN
Blanda alla ingredienser till marinaden i en bunke: olja, vitlök, paprikapulver, currypulver, chilipulver, kinesisk soja, salt och peppar. Vänd i kycklingen och så att alla bitar täcks av marinaden. Låt marineras i kylen i några timmar, minst 1h.

CURRYSÅS
Smält smöret. Vänd i mjölken och vispa ihop till till smöret blir lätt lätt gyllene. Ha inte för hög värme. Vänd i resten av ingredienserna och låt koka upp. Rör om regelbundet. Sänk sedan värmen och låt såsen sjuda.
Smaka av med salt och peppar, och eventuellt mer curry.

STEK KYCKLINGEN
Stek kycklingen på medel till hög värme tills de blir genomstekta med bra yta.

SERVERA
Servera kycklingen med currysåsen, ris och broccoli.
Hoisinnudlar, färs, champinjoner och broccoli 🤩 | Det här är sååå gott och enkelt att laga! Du kan laga detta med valfri färs och det kommer avgöra priset.

Tips: För att få ner priset kan du köpa storpack färs och frysa in till andra rätter. Vegetarisk färs är också billigare ca 30-35 kr för 500 g. Sm
Fryst broccoli istället för färsk drar också ner priset. Såserna kanske du redan har hemma men har du inte det så kommer du kunna använda dem till många rätter och de håller dessutom länge.

Ca pris för 4 portioner: 110-80 kr beroende på vilken färs du köper. Men troligtvis billigare omndu redan har såserna hemma.

Ingredienser (4 portioner)
500 g Köttfärs
400 g Broccoli (fryst tinad)
1 st gullökar
4 st Salladslök (valfrit)
200g champinjoner 
SÅSEN
2 st Vitlöksklyftor
2 msk Oystersås (du kan skippa om du inte har)
2  dl Hoisinsås (rekommenderar märket Lee kum kee)
W msk Kinesisk soya
ÖVRIGT
250 g Äggnudlar
1 st Lime

Gör såhär 
PREPP
Blanda ihop såsen. Strimla gullök, svamp och eventuellt salladslök. Tina broccolin och dela den i mindre bitar.
Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet.

BÖRJA TILLAGA
 Stek sedan färsen tills den fått färg så det tar en stund tillsätt vitlök. Ställ färsen åt sidan och stek svamen. När den fåt yta, tillsätt löken och sedan även broccoli. Stek ihop. Vänd sedan i såsen och låt det karamelliseras en stund. Vänd då ner nudlarna och blanda ihop. Smaka av med mer soja om det behövs. Addera salladslöken (spara lite till topping).

SERVERA
Servera nudlarna med lite lime eller ät som de är.
Pannbiffar med potatismos, brunsås och lingonsylt Pannbiffar med potatismos, brunsås och lingonsylt 😍 hur gott är det inte? En riktig klassiker som man inte trötnar på. Och perfekt att göra pannbiffar när man inte orkar rulla köttbullar.

Spara och laga ❤️

Ingredienser 
4 serveringar 
500 g köttfärs
1 st Gullök
1 dl Ströbröd
1 msk Oxfond
1 tsk senap
1 st Ägg
1.5 dl Mjölk
Örtsalt
Peppar
Smör 
SÅS
3 dl Vispgrädde
3 dl Mjölk
20 g Smör
1.5 msk Vetemjöl
1.5 tsk Kinesisk soya
1.5-2 tsk Kalvfond eller annan fond
1 msk svartvinbärsgele
Peppar
Salt
Potatismos
1 kg Potatis
2.5 dl varm mjölk
50 g smör 
Örtsalt

Tillbehör
Lingonsylt
Ärtor

Gör såhär 

PANNBIFF
Blanda ströbrödet och mjölken och låt svälla. Mixa löken. Blanda sedan färs, ströbrödsbladningen, ägg, lök, örtsalt, fond, senap och peppar ordentligt. Stek sedan länge på medelhög till låg värme tills biffarna är genomstekta. Ös med smör då och då.

Potatimos
Skala och tärna potatis. Koka. Mosa/ stompa tillsammans med smör och varm mjölk, häll på i omgångar. Smaka upp med örtsalt (jag använder vegeta)

SÅS
Smält smöret och tillsätt mjölet. Tilssätt grädde och mjölk och sedan resterande ingredienser och låt koka upp under omrörning. Låt sedan skjuda i 4-5min.

SERVERA
Servera pannbiffarna med kokt potatismos? ärtor, såsen och lingonsylt.
7 billiga och goda rätter för hela veckan! 😍 7 billiga och goda rätter för hela veckan! 😍 | Veckans matsedel v.10 | Priserna på mat fortsätter att stiga och jag vill fortsätta ge er tips på prisvärda middagar att laga. Ska fortsätta ge er ett gäng nya tips varje vecka 🥰 och på måndagar spanar jag efter butikserbjudanden och delar dem i stories, så håll utkik efter det!

Och stort tack förresten för alla gratulationer på min förra inlägg!!❤️❤️❤️

1. Snabblasagne på spisen - går fortare och går att göra med valfri färs
2. Krämig svamppasta - har du svamp kvar från hösten? Plocka fram den och laga en god pasta.
3. Pomme Anna - potatiskaka att servera med korv och Créme Fraiche t ex
4. Röd curry med linser
5. Morotspasta - morötter är ju alltid billigt!
6. Ugnsbakad tortelloni med spenat och tomatsås 
7. Fried rice med skinka

Alla recept hittar du på Matinspo.se i ett samlat inlägg som ligger på startsidan. Du kan också använda sökfunktionen och söka på "veckans matsedel v.10". Jag sparar även alla matsedlar i guider här på Instagram!
I sommar blir vi en liten familj 🥹❤️ Vi ä I sommar blir vi en liten familj 🥹❤️

Vi är så glada och spända inför att bli 3 och få mysa med vår lilla tjej. Och jag var inte helt ärlig igår när jag sa att vi skulle fira Dannys mamma, vi skulle även ha en gender reveal 😍🎈👉 

Jag har inte delat med mig av vår resa då jag inte varit redo för det av olika skäl, men här är en kort version - I januari 2021 slutade jag med ppiller och det tog upp till 1 år för min kropp att hamna i hormonell balans och återfå en regelbunden cykel. Vid 2021 slut hade jag knappt haft mens 3 gånger.
Under våren 2022 gick vi på utredning och det visade sig att allt va bra med oss båda.
Det var bara mina hormoner som behövde mer tid efter år med preventivmedel. Med tiden fick jag allt mer regelbunden cykel, även fast den var längre än snittet och lite knepig, i november 2022 efter nästan 21 månader + lite extra progrestron fick vi äntligen vårt plus. Det tog längre tid än vad vi kunde ana och vi har mått väldigt dåligt i perioder, men nu fokuserar vi framåt och jag är väldigt glad över vad vi har framför oss. 🥰 

Till er som kämpar: Ni kanske tycker det är jobbigt att se ännu en person outa sin graviditet, men vet att ni inte är ensamma! Jag håller alla tummar för er!! ❤️❤️ 

#bf2023 #bfjuli2023
Har du testat ananaspaj?🤩🍍 det är faktiskt Har du testat ananaspaj?🤩🍍 det är faktiskt inget jag ätit många gånger men det är väldigt gott! Fräscht, krämig och enkelt att göra. Serverades med glass och då kan inte mycket bli fel! Fått tips om att byta ut ananase mot blåbär eller hallon för att få en snabb fuskcheesecake 😁

Ingredienser 
6-8 bitar
PAJSKAL
150 g Smör
3 dl Vetemjöl
1 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
1 tsk Bakpulver
FYLLNING
420 g Ananas i burk i bitar 
2 dl Créme Fraiche
1 st Ägg
1 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker

PAJSKALET

Blanda alla torra ingredienser och arbeta sedan ihop med smöret. Har du en matberedare så kan du göra skalet med hjälp av den. Låt stå i kylen i 15-20 minuter och tryck sedan ut i en pajform som är 26-27 cm.

FYLLNINGEN

Sila av och grovhacka ananasen. Vispa ihop ägg, creme fraiche, socker och vaniljsocker. Tillsätt ananasen och vänd ner i pajskalet.

GRÄDDA PAJEN

Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter på 175 grader. Låt svalna

SERVERA
Servera pajen med vaniljglass alternativt grädde eller vaniljsås.
Enkla och snabba minimunkar 😍 perfekt att göra Enkla och snabba minimunkar 😍 perfekt att göra när man är sugen på något smarrigt men inte orkar eller har tid att baka något allt för tidskrävande. Jag doppade dessa sötisar i nutella men man kan ju ha annat också😍 vad hade du doppat i?

Ingredienser- ca 15-18 små munkar
3.5 dl Vetemjöl
1 dl Mjölk
1 dl grekisk yoghurt
1.5 tsk Bakpulver
1.5 tsk Vaniljsocker
Neutral olja 

Nutella eller florsocker (eller båda)

Gör såhär 

Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt sedan mjölken och yoghurt. Vänd ihop med en slickepott. Degen ska vara klibbig. Häll över degen i en spritspåse.

Du kan fritera direkt eller låta den stå i rumstemperatur tills att du vill fritera (1-2h).
Värm upp oljan till 160-170 grader. Spritsa ut små bollar och fritera gyllene. Klipp/skär av munkarna med hjälp av en oljad kniv. Fritera i en mindre kastrull så behöver du inte lika mycket olja.

Servera direkt! Vänd i florsocker eller doppa i choklad/nutella!
Ladda fler bilder Följ mig

Instagram Feed

emiliasmatinspo

Daglig matinspo och vardagsstorys!


⚠️ Billigt middagstips ⚠️ Baconpasta med t
⚠️ Billigt middagstips ⚠️ Baconpasta med tomatsås! 🍅 enkelt, lättlagat och gott! Perfekt vardagsmiddag och när tomaterna är i säsong går det utmärkt att byta ut konservburken med finrkossade till färska tomater 😍

Går förstås att laga med olika sortes bacon, men smaken kommer variera!

Ingredienser 
4 serveringar 
2 paket Bacon
1 dl Tomatpure
1 st Vitlöksklyftor
1 tsk Paprikapulver
0.5 tsk Chilipulver
0.5 tsk Timjan
400 g Finkrossade tomater
1.5 dl Vispgrädde
Salt
Peppar
1 tsk Strösocker
TILLBEHÖR
ca 350 g Spaghetti
TOPPING (VALFRITT)
Parmesan

Gör såhär 
Tärna och stek baconet tills de får fin yta. Tillsätt tomatpuren och stek ihop. Tillsätt lite olja i pannan om det blir torrt och sänk värmen. Pressa i vitlöken och vänd i kryddorna. Stek på en kort stund och vänd sedan i finkrossade tomater. Salta och peppra. Låt puttra i 10-15 minuter. Koka pastan under tiden.

Smaka av tomatsåsen med mer peppar och eventuellt lite socker för att balansera upp syran.

SERVERA
Vänd i spaghettin i såsen. Blanda ihop. Servera och toppa med parmesan om du vill!

BISCOFFCHEESECAKE 😍 Bakade den här till Dannys
BISCOFFCHEESECAKE 😍 Bakade den här till Dannys jobb i veckan och den uppskattades väldigt mycket! Perfekt att baka till påsken också 😃

Gillar du biscoff? För dig som inte vet vad det är så är det ett kex/spread som smakar som en blanding av kolakakor ich pepparkakor!

Ingredienser 
1 cheesecake- 20 cm springform 

BOTTEN
1 paket Biscoffkex med 32 kex.
50 g Smör

FYLLNING
600 g Färskost
3 dl Vispgrädde
1.5 dl Florsocker
200 g Biscoffkräm/spread

TOPPING
300 g Biscoffspread/kräm
2 st Biscoffkex (vill du toppa med fler  behöver du ett till paket kex)
2 msk Biscoffsmul

BOTTEN
Smält smöret. Lägg 2 kex åt sidan. Mixa resten av kexen till en fint smul (lägg undan 2 stora msk om du vill toppa runt kanterna som jag gjort). Blanda sedan resten av kexen med smält smält smör.
Klä en springform ca 20 cm med bakplåtspapper och även sidorna. Tryck ut kexsmulet i formen och ställ sedan formen i kylen.

FYLLNINGEN
Börja med att vispa grädde och färskost. När det börjar gå ihop tillsätt då Biscoffkrämen och mixa ihop till en krämig smet.
Sikta till sist ner florsockret och vänd ihop med slickepott (florsockret ska inte vispas).

Fördela fyllningen ovanpå botten när den har stelnat.

TOPPA CHEESECAKEN
Smält biscoffkrämen i micron. Krämen behöver bara bli lös och rinnig, ej varm. Häll över krämen kakan och låt den nu stelna innan du dekorerear den.

När den smälta krämen ovanpå stelnat kan du dekorera kakan med kexen och smulet runt om.

LÅT CHEESECAKEN SÄTTA SIG
Låt sedan cheesecaken sätta sig i kylen i minst 4-5h eller över natten. Det optimala är om du gör cheesecaken dagen innan den ska serveras.

Marinerad kyckling med currysås och ris 😍 allt
Marinerad kyckling med currysås och ris 😍 alltså bara sås och ris, hur gott är det inte?! Kan leva på det! Den här rätten kan du enkelt göra vegetariskt med t ex blomkål eller vegetarisk köttsubstitut istället för kyckling.

Spara och testa! 🥦👌

Ingredienser 
KYCKLING
600 g Kycklinglårfilé eller blomkål eller sojafilé/oumph
1 msk Currypulver (mild)
1 msk Paprikapulver
1 tsk Chilipulver
0.75 dl Neutral olja
1 st Vitlöksklyftor
1 tsk Kinesisk soya
Peppar
Salt
CURRYSÅS
1 msk Vetemjöl
20 g Smör
2.5 dl Grädde
2.5 dl Mjölk
1 tärning Kycklingbuljong
1.5 msk Curry
0.5 tsk Gurkmeja
1 tsk Vitlökspulver
TILLBEHÖR
Ris
Broccoli

Gör såhär
KYCKLINGEN
Blanda alla ingredienser till marinaden i en bunke: olja, vitlök, paprikapulver, currypulver, chilipulver, kinesisk soja, salt och peppar. Vänd i kycklingen och så att alla bitar täcks av marinaden. Låt marineras i kylen i några timmar, minst 1h.

CURRYSÅS
Smält smöret. Vänd i mjölken och vispa ihop till till smöret blir lätt lätt gyllene. Ha inte för hög värme. Vänd i resten av ingredienserna och låt koka upp. Rör om regelbundet. Sänk sedan värmen och låt såsen sjuda.
Smaka av med salt och peppar, och eventuellt mer curry.

STEK KYCKLINGEN
Stek kycklingen på medel till hög värme tills de blir genomstekta med bra yta.

SERVERA
Servera kycklingen med currysåsen, ris och broccoli.


Hoisinnudlar, färs, champinjoner och broccoli 🤩 | Det här är sååå gott och enkelt att laga! Du kan laga detta med valfri färs och det kommer avgöra priset.

Tips: För att få ner priset kan du köpa storpack färs och frysa in till andra rätter. Vegetarisk färs är också billigare ca 30-35 kr för 500 g. Sm
Fryst broccoli istället för färsk drar också ner priset. Såserna kanske du redan har hemma men har du inte det så kommer du kunna använda dem till många rätter och de håller dessutom länge.

Ca pris för 4 portioner: 110-80 kr beroende på vilken färs du köper. Men troligtvis billigare omndu redan har såserna hemma.

Ingredienser (4 portioner)
500 g Köttfärs
400 g Broccoli (fryst tinad)
1 st gullökar
4 st Salladslök (valfrit)
200g champinjoner 
SÅSEN
2 st Vitlöksklyftor
2 msk Oystersås (du kan skippa om du inte har)
2  dl Hoisinsås (rekommenderar märket Lee kum kee)
W msk Kinesisk soya
ÖVRIGT
250 g Äggnudlar
1 st Lime

Gör såhär 
PREPP
Blanda ihop såsen. Strimla gullök, svamp och eventuellt salladslök. Tina broccolin och dela den i mindre bitar.
Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet.

BÖRJA TILLAGA
 Stek sedan färsen tills den fått färg så det tar en stund tillsätt vitlök. Ställ färsen åt sidan och stek svamen. När den fåt yta, tillsätt löken och sedan även broccoli. Stek ihop. Vänd sedan i såsen och låt det karamelliseras en stund. Vänd då ner nudlarna och blanda ihop. Smaka av med mer soja om det behövs. Addera salladslöken (spara lite till topping).

SERVERA
Servera nudlarna med lite lime eller ät som de är.

Pannbiffar med potatismos, brunsås och lingonsylt
Pannbiffar med potatismos, brunsås och lingonsylt 😍 hur gott är det inte? En riktig klassiker som man inte trötnar på. Och perfekt att göra pannbiffar när man inte orkar rulla köttbullar.

Spara och laga ❤️

Ingredienser 
4 serveringar 
500 g köttfärs
1 st Gullök
1 dl Ströbröd
1 msk Oxfond
1 tsk senap
1 st Ägg
1.5 dl Mjölk
Örtsalt
Peppar
Smör 
SÅS
3 dl Vispgrädde
3 dl Mjölk
20 g Smör
1.5 msk Vetemjöl
1.5 tsk Kinesisk soya
1.5-2 tsk Kalvfond eller annan fond
1 msk svartvinbärsgele
Peppar
Salt
Potatismos
1 kg Potatis
2.5 dl varm mjölk
50 g smör 
Örtsalt

Tillbehör
Lingonsylt
Ärtor

Gör såhär 

PANNBIFF
Blanda ströbrödet och mjölken och låt svälla. Mixa löken. Blanda sedan färs, ströbrödsbladningen, ägg, lök, örtsalt, fond, senap och peppar ordentligt. Stek sedan länge på medelhög till låg värme tills biffarna är genomstekta. Ös med smör då och då.

Potatimos
Skala och tärna potatis. Koka. Mosa/ stompa tillsammans med smör och varm mjölk, häll på i omgångar. Smaka upp med örtsalt (jag använder vegeta)

SÅS
Smält smöret och tillsätt mjölet. Tilssätt grädde och mjölk och sedan resterande ingredienser och låt koka upp under omrörning. Låt sedan skjuda i 4-5min.

SERVERA
Servera pannbiffarna med kokt potatismos? ärtor, såsen och lingonsylt.

7 billiga och goda rätter för hela veckan! 😍
7 billiga och goda rätter för hela veckan! 😍 | Veckans matsedel v.10 | Priserna på mat fortsätter att stiga och jag vill fortsätta ge er tips på prisvärda middagar att laga. Ska fortsätta ge er ett gäng nya tips varje vecka 🥰 och på måndagar spanar jag efter butikserbjudanden och delar dem i stories, så håll utkik efter det!

Och stort tack förresten för alla gratulationer på min förra inlägg!!❤️❤️❤️

1. Snabblasagne på spisen - går fortare och går att göra med valfri färs
2. Krämig svamppasta - har du svamp kvar från hösten? Plocka fram den och laga en god pasta.
3. Pomme Anna - potatiskaka att servera med korv och Créme Fraiche t ex
4. Röd curry med linser
5. Morotspasta - morötter är ju alltid billigt!
6. Ugnsbakad tortelloni med spenat och tomatsås 
7. Fried rice med skinka

Alla recept hittar du på Matinspo.se i ett samlat inlägg som ligger på startsidan. Du kan också använda sökfunktionen och söka på "veckans matsedel v.10". Jag sparar även alla matsedlar i guider här på Instagram!

I sommar blir vi en liten familj 🥹❤️

Vi ä


I sommar blir vi en liten familj 🥹❤️

Vi är så glada och spända inför att bli 3 och få mysa med vår lilla tjej. Och jag var inte helt ärlig igår när jag sa att vi skulle fira Dannys mamma, vi skulle även ha en gender reveal 😍🎈👉 

Jag har inte delat med mig av vår resa då jag inte varit redo för det av olika skäl, men här är en kort version - I januari 2021 slutade jag med ppiller och det tog upp till 1 år för min kropp att hamna i hormonell balans och återfå en regelbunden cykel. Vid 2021 slut hade jag knappt haft mens 3 gånger.
Under våren 2022 gick vi på utredning och det visade sig att allt va bra med oss båda.
Det var bara mina hormoner som behövde mer tid efter år med preventivmedel. Med tiden fick jag allt mer regelbunden cykel, även fast den var längre än snittet och lite knepig, i november 2022 efter nästan 21 månader + lite extra progrestron fick vi äntligen vårt plus. Det tog längre tid än vad vi kunde ana och vi har mått väldigt dåligt i perioder, men nu fokuserar vi framåt och jag är väldigt glad över vad vi har framför oss. 🥰 

Till er som kämpar: Ni kanske tycker det är jobbigt att se ännu en person outa sin graviditet, men vet att ni inte är ensamma! Jag håller alla tummar för er!! ❤️❤️ 

#bf2023 #bfjuli2023

Har du testat ananaspaj?🤩🍍 det är faktiskt
Har du testat ananaspaj?🤩🍍 det är faktiskt inget jag ätit många gånger men det är väldigt gott! Fräscht, krämig och enkelt att göra. Serverades med glass och då kan inte mycket bli fel! Fått tips om att byta ut ananase mot blåbär eller hallon för att få en snabb fuskcheesecake 😁

Ingredienser 
6-8 bitar
PAJSKAL
150 g Smör
3 dl Vetemjöl
1 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
1 tsk Bakpulver
FYLLNING
420 g Ananas i burk i bitar 
2 dl Créme Fraiche
1 st Ägg
1 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker

PAJSKALET

Blanda alla torra ingredienser och arbeta sedan ihop med smöret. Har du en matberedare så kan du göra skalet med hjälp av den. Låt stå i kylen i 15-20 minuter och tryck sedan ut i en pajform som är 26-27 cm.

FYLLNINGEN

Sila av och grovhacka ananasen. Vispa ihop ägg, creme fraiche, socker och vaniljsocker. Tillsätt ananasen och vänd ner i pajskalet.

GRÄDDA PAJEN

Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter på 175 grader. Låt svalna

SERVERA
Servera pajen med vaniljglass alternativt grädde eller vaniljsås.

Enkla och snabba minimunkar 😍 perfekt att göra
Enkla och snabba minimunkar 😍 perfekt att göra när man är sugen på något smarrigt men inte orkar eller har tid att baka något allt för tidskrävande. Jag doppade dessa sötisar i nutella men man kan ju ha annat också😍 vad hade du doppat i?

Ingredienser- ca 15-18 små munkar
3.5 dl Vetemjöl
1 dl Mjölk
1 dl grekisk yoghurt
1.5 tsk Bakpulver
1.5 tsk Vaniljsocker
Neutral olja 

Nutella eller florsocker (eller båda)

Gör såhär 

Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt sedan mjölken och yoghurt. Vänd ihop med en slickepott. Degen ska vara klibbig. Häll över degen i en spritspåse.

Du kan fritera direkt eller låta den stå i rumstemperatur tills att du vill fritera (1-2h).
Värm upp oljan till 160-170 grader. Spritsa ut små bollar och fritera gyllene. Klipp/skär av munkarna med hjälp av en oljad kniv. Fritera i en mindre kastrull så behöver du inte lika mycket olja.

Servera direkt! Vänd i florsocker eller doppa i choklad/nutella!


Ladda fler bilder



Följ mig


Populära kategorier

Balkanmat

Balkanmat

Billig middag

Billig middag

Bröd

Bröd

Brunch

Brunch

Drycker

Drycker

Efterrätter

Efterrätter

Favoritprodukter

Favoritprodukter

Festmat

Festmat