https://matinspo.se
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Home
  • Brunch recept
  • Matsedel v.15 | Påskrecept att laga och bjuda på

Matsedel v.15 | Påskrecept att laga och bjuda på

Posted on apr 6th, 2025
by Danny
Categories:
  • Brunch recept
  • Buffémat
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Påskrecept
  • Uncategorized
  • Veckans Matsedel
potatistartletter

Veckans matsedel: Goda påskrecept att laga och bjuda på

April är här, och med det kommer också snart påsk för er som firar! (Om inte så är dessa recept fortfarande väldigt goda att äta oavsett!) I detta inlägg samlar jag massvis av påskrecept för att ge dig inspiration till en god påskmiddag att laga hemma under lediga dagar. Kanske bjuder du över en vän eller två på en påskbrunch och vill bjuda på en krispig råraka, eller så kanske du ska hem till familjen på knytkalas i påsk och vill ta med dig en smarrig smörgåstårta? Oavsett kommer här en lista med goda recept på lunch och middag till den kommande veckan!

OBS: Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar.

Här kommer recepten! 💖

Måndag:

Smörgåstårta i portionsform

Smörgåstårta i portionsform

Detta är perfekt när man ska göra en smörgåstårta till få personer. Jag använder Hönökakor i receptet och tycker att en blir perfekt för en person om man enbart äter detta. I den här smörgåstårtan har jag ingen majonnäs vilket gör den mindre mastig. Du kan byta ut laxen mot räkor om du föredrar det, eller varför inte ha båda!

 

Tisdag:

Laxcheesecake med kavring, färskost, gräslök och dill

Laxcheesecake med kavring, färskost, gräslök och dill

God, krämig, och salt cheesecake med gravad lax, färskost, dill, gräslök, och citron. Smaker av sommar och skärgård som passar perfekt på en buffé till antingen midsommar, påsk eller när som helst.

 

Onsdag:

Lax med pressad potatis och citronsås med rom

Lax med pressad potatis och citronsås med rom

Supersaftig lax med syrlig sås och god potatis. Jag har nyligen upptäckt pressad potatis och det är ju såå gott? Som att äta inkromet ur en backat potatis.

 

Torsdag:

Filodegsknyten med fetaost

Filodegsknyten med fetaost

Små snurror fyllda med fetaost. Blir en perfekt middag eller lunch tillsammans med en god sallad. Rullarna går utmärkt att ta med ut på picknick. Dagen efter är de inte lika frasiga men de är fortfarande väldigt goda.

 

Fredag:

Potatistartlett med karamelliserad lök

Potatistartlett med karamelliserad lök

Spröd tartlett på smördeg som passar utmärkt till midsommar eller som ett tillbehör eller förrätt. Den är enkel att göra och kräver inte mycket arbetstid i köket. Den karamelliserade löken gifter sig utmärkt med den salta och spröda smördegen.

 

Lördag:

Risnudelsallad med räkor

Risnudelsallad med räkor

Krispigt, syrligt, söt och gott. Även snabblagat! Servera till lunch, middag eller som en del av en buffé.

 

Söndag:

Ost och baconpaj med karamelliserad lök

Ost och baconpaj med karamelliserad lök

En smarrig paj som har sälta, sötma och syra. Sälta från baconet och osten, sötma från den karamelliserade löken och syra från creme fraichen!

Danny

Add Your Comment Avbryt svar

Välkommen till Matinspo.se!

En matsajt där jag Emilia hoppas att du kan hitta inspiration och recept till din middag, din frukost och din bakning. Jag uppdaterar med nya recept varje vecka och det kan bli allt från chokladiga bakverk, fluffiga pannkakor, pastarätter, vegetariska recept och rätter från alla världens hörn. En stor variation av recept med något för alla.

Jag vill sprida matglädje och sug efter att våga testa mer i köket!

Instagram Feed

emiliasmatinspo

🥄 Häng med mig i stories & få smarrig mat i flödet!
💻 jobba med mig? maila till emimiil@hotmail.com
📕 Kokbok Billiga Veckan 👇


Wienernougat 2.0 med saltrostade mandlar ✨️ krispi
Wienernougat 2.0 med saltrostade mandlar ✨️ krispigare och med en en touch av salt. Så gott!! 

Ingredienser
500 g nougat 
320 g mjölkchoklad
150 g rostade salta mandlar

Gör såhär 
Smält choklad och nougat över ett vattenbad. Tillsätt finhacka saltade rostade mandlar. Rör ihop och häll upp i form ca 20x20. Låt stelna och dela sedan i rutor.

#julgodis #wienernougat #matinspo

TÄVLING 💛  bidra till Matinspobössan i Musikhjälpe
TÄVLING 💛  bidra till Matinspobössan i Musikhjälpen och var med i utlottningen av min kokbok. Lottar ut 2 st!! ✨️ (länk till bössan i profil) 

I årets Musikhjälpen vill jag vara med och stötta det otroligt viktiga temat ”Alla barn har rätt att gå i skolan”. Utbildning är en av de starkaste nycklarna till trygghet, frihet och framtid – och varje barn förtjänar den chansen. 

Skänk valfritt belopp i bössan och var med och tävla om att vinna:
- Ett signerat exemplar av min kokbok Billiga Veckan (2 vinnare)

Det är en bok fylld med prisvärda, enkla och goda recept som gör vardagen lite lättare – och nu kan den också hjälpa till att göra världen lite bättre 💛 

Tävla igenom att
🌟 Swisha valfritt belopp till bössan & ta en printscreen som du skickar vid eventuell vinst
🌟 kommentera här att du bidragit om du vill vara med i utlottningen

Vinnarna presenteras 8/12 här och kontaktas av mig på DM 🥳 

Lycka till!

#musikhjälpen #musikhjälpen2025 #matinspo

Dags för adventsfrukost? Gör dessa fluffiga, enkla
Dags för adventsfrukost? Gör dessa fluffiga, enkla och goda vörtrutor 🎅 I samarbete med @rasaftsverige | En god mjuk fralla med julskinka, en otroligt krämig risgrynsgröt och smakrika Råsaft Red Love kallpressade äppeljuice på just Red Love äpplen, blir en perfekt adventsfrukost. Äpplena är både röda inuti och utanpå vilket ger juicen dess röd/rosa färg. 
Pressat i mikropresseriet i Loviseberg utanför Stockholm 🍎 

Så otroligt gott allihopa! Red Love finns i butikerna t om januari, så passa på 🥰 

Recept
12 rutor
Ingredienser 
25 g Jäst
6 dl Mjölk
2.5 msk Mörk sirap
1 tsk Salt
1 påse Vörtmix
3 dl Rågsikt
7 dl Vetemjöl

Att pensla med efter gräddning 
1 msk Smör
1 msk Mörk sirap 

Gör såhär 
Degen
Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt sirap och vörtkrydda. Vänd i hälften av mjölet och rågsiktet. Rör ihop med en slev. Vänd i salt och resten av mjölet och rågsiktet. Vänd sist eventuellt i blötlagda russin om du vill ha det i. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa på köksbänken över natten eller dagen (mellan 8-12h). Du kan jäsa i kylen också, då behöver degen vila på plåten 1-2h innan gräddning för att komma till rumstemperur och jäsa lite. 

Grädda
Klä en metallform eller plåt med bakplåtspapper och tryck ut degen med hjälp av en fuktig sked eller slev. Ca 30x25 cm. Skapa rutor med en blöt kniv. Täck med duk och värm sedan ugnen till 200 grader.
Grädda i mitten av ugnen i ca 35-40 min. Innertempen ska vara 98 grader.
Ta ut och pensla med smält smör och mörk sirap (valfritt). Låt vila i 15-20 mi under duk och servera sedan med smör och ost. 

Frys in de bitar du inte äter upp direkt. 

#adventsfrukost #frukost #vörtbröd



Follow on Instagram


Populära kategorier

Balkanmat

Balkanmat

Billig middag

Billig middag

Bröd recept

Bröd recept

Brunch recept

Brunch recept

Buffémat

Buffémat

Drycker

Drycker

Efterrätter

Efterrätter

Favoritprodukter

Favoritprodukter