https://matinspo.se
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Home
  • Brunch recept
  • Matsedel v.15 | Påskrecept att laga och bjuda på

Matsedel v.15 | Påskrecept att laga och bjuda på

Posted on apr 6th, 2025
by Danny
Categories:
  • Brunch recept
  • Buffémat
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Påskrecept
  • Uncategorized
  • Veckans Matsedel
potatistartletter

Veckans matsedel: Goda påskrecept att laga och bjuda på

April är här, och med det kommer också snart påsk för er som firar! (Om inte så är dessa recept fortfarande väldigt goda att äta oavsett!) I detta inlägg samlar jag massvis av påskrecept för att ge dig inspiration till en god påskmiddag att laga hemma under lediga dagar. Kanske bjuder du över en vän eller två på en påskbrunch och vill bjuda på en krispig råraka, eller så kanske du ska hem till familjen på knytkalas i påsk och vill ta med dig en smarrig smörgåstårta? Oavsett kommer här en lista med goda recept på lunch och middag till den kommande veckan!

OBS: Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar.

Här kommer recepten! 💖

Måndag:

Smörgåstårta i portionsform

Smörgåstårta i portionsform

Detta är perfekt när man ska göra en smörgåstårta till få personer. Jag använder Hönökakor i receptet och tycker att en blir perfekt för en person om man enbart äter detta. I den här smörgåstårtan har jag ingen majonnäs vilket gör den mindre mastig. Du kan byta ut laxen mot räkor om du föredrar det, eller varför inte ha båda!

 

Tisdag:

Laxcheesecake med kavring, färskost, gräslök och dill

Laxcheesecake med kavring, färskost, gräslök och dill

God, krämig, och salt cheesecake med gravad lax, färskost, dill, gräslök, och citron. Smaker av sommar och skärgård som passar perfekt på en buffé till antingen midsommar, påsk eller när som helst.

 

Onsdag:

Lax med pressad potatis och citronsås med rom

Lax med pressad potatis och citronsås med rom

Supersaftig lax med syrlig sås och god potatis. Jag har nyligen upptäckt pressad potatis och det är ju såå gott? Som att äta inkromet ur en backat potatis.

 

Torsdag:

Filodegsknyten med fetaost

Filodegsknyten med fetaost

Små snurror fyllda med fetaost. Blir en perfekt middag eller lunch tillsammans med en god sallad. Rullarna går utmärkt att ta med ut på picknick. Dagen efter är de inte lika frasiga men de är fortfarande väldigt goda.

 

Fredag:

Potatistartlett med karamelliserad lök

Potatistartlett med karamelliserad lök

Spröd tartlett på smördeg som passar utmärkt till midsommar eller som ett tillbehör eller förrätt. Den är enkel att göra och kräver inte mycket arbetstid i köket. Den karamelliserade löken gifter sig utmärkt med den salta och spröda smördegen.

 

Lördag:

Risnudelsallad med räkor

Risnudelsallad med räkor

Krispigt, syrligt, söt och gott. Även snabblagat! Servera till lunch, middag eller som en del av en buffé.

 

Söndag:

Ost och baconpaj med karamelliserad lök

Ost och baconpaj med karamelliserad lök

En smarrig paj som har sälta, sötma och syra. Sälta från baconet och osten, sötma från den karamelliserade löken och syra från creme fraichen!

Danny

Add Your Comment Avbryt svar

Välkommen till Matinspo.se!

En matsajt där jag Emilia hoppas att du kan hitta inspiration och recept till din middag, din frukost och din bakning. Jag uppdaterar med nya recept varje vecka och det kan bli allt från chokladiga bakverk, fluffiga pannkakor, pastarätter, vegetariska recept och rätter från alla världens hörn. En stor variation av recept med något för alla.

Jag vill sprida matglädje och sug efter att våga testa mer i köket!

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM

Emilia Milosavljevic | Matinspo.se | Middagstips & recept

emiliasmatinspo

🥄 Häng med mig i stories & få smarrig mat i flödet!
💻 jobba med mig? maila till emimiil@hotmail.com
📕 Kokbok Billiga Veckan 👇

Frukostcheesecake 😍 med apelsincurd i samarbete Frukostcheesecake 😍 med apelsincurd i samarbete med @rasaftsverige och deras otroliga kallpressade juicer levlar vi upp frukosten! Har gjort en apelsincurd på deras apelsinjuice som de pressar i Sverige och det vart verkligen så gott och smidigt. Juicen är dessutom gjord på färsk apelsiner! Mycket god apelsinsmak från juicen och tillsammans med digestivekex och krämig grekisk yoghurt blir det en perfekt cheesecake att bjuda på till frukost eller brunch! Eller preppa till dig själv 😍 

Spara & testa 🍊 

Ingredienser 
Apelsincurd (gör dubbelsats 😋)
Ger topping åt 4 cheesecakes
0.80 dl Råsaft apelsin
1 ägg
1 äggula
0.25 dl Strösocker 
1 tsk citronjuice 
Zest från en apelsin
1 msk smör 

Övrigt till cheesecaken
Digestivekex (2 per servering
Grekisk yoghurt (ca 1.5 dl per servering)

Övrigt att servera till din lyxiga frukost
Bär & frukt
Äggröra (använd överbliven äggvita från curden)
Gott bröd
Råsaft med äpple, spenat, ananas & citron gjord på färska frukter & grönsaker 

Gör såhär: Apelsincurd
Vispa ihop alla ingredienser förutom smöret i en värmetålig skål. Ställ över ett vattenbad på medel/låg värme och rör om tills curden tjocknat. Kommer ta ca 10-15min. Sila av curden och vänd i smöret tills det smält. Häll över i en burk med lock eller skål som du täcker med plastfolie och låt stå i kylen i några timmar. 

Till servering.
Krossa digestivekex och lägg i serveringsglas. Toppa med grekisk yoghurt och sedan curden. 

#råsaft #kallpressadjuice #apelsinjuice #grönjuice #juice #frukost #frukosttips #brunch #brunchtips #frukostcheesecake #cheesecake #lyxfrukost #sötsaker #yoghurt #apelsincurd #matinspo
Rostad potatis i örtolja med vitlöksås 🥔 i s Rostad potatis i örtolja med vitlöksås 🥔 i samarbete med @conantswe och deras elektriska salt & pepparkvarnar!
En otroligt god potatisallad 😍 perfekt till typ det mesta? Kött, kyckling, grillat..fisk! Du mååste testa!  

Jag har länge letat efter kvarnar som både fungerar bra och är snygga att ha framme – och de här från Conant.se har verkligen blivit en favorit här hemma. Så smidiga att använda (du vänder bara upp och ner!) och en stilren detalj i köket. Du kan dessutom enkelt justera hur grovt du vill mala.  

Just nu får du 20% rabatt på allt hos conant.se med koden EMILIA20 – även deras nya automatiska vinöppnare och kapsylöppnare. Perfekt att unna dig själv eller köpa en student/examenspresent!! 😍 Koden är giltig i 48h så passa på! 

Ingredienser  

Örtolja
1 knippe dill
1 knippe persilja
1 riven vitlöksklyfta 
0.5 dl olivolja 
0.5 dl neutral olja t ex raps eller solros
Salt
Peppar  

Vitlökssås
1 dl majonnäs 
1 dl creme fraiche 
1 riven vitlöksklyfta 
Salt
Peppar  

Övrigt
1 kg delikatesspotatis
1 rödlök
100 g sugar snaps
Gräslök
Salt & peppar

Gör såhär
Koka potatisen med skal. Sätt ugnen på 250 grader.
Mixa alla ingredienser till örtoljan. Smaka av med salt och peppar.  

Låt den kokta potatisen svalna lite. Halvera och blanda sedan med örtoljan (hälften räcker), spara resten till grillat t ex eller gör potatisen igen!
Sprid ut potatisen på en plåt och rosta i ca 30 min eller tills den fått en gyllene färg.  

Blanda ihop ingredienserna till vitlökssåsen. Smaka av med salt & peppar.
Dela rödlök och sugar snaps. Finhacka gräslök.  

Servera
Lägg över potatisen på ett fat. Salta och peppra. Klicka på vitlökssåsen. Toppa med sugarsnaps, rödlök och gräslök 

#conant #potatis #potatissallad #potatosalad #sommarmat #buffemat #hemlagat #matinspo #örtolja #vårmat #Tillbehör #middag #middagstips #pepparkvarn #matlagning
Min krääämiga tiramisu! Såå otroligt gott tro Min krääämiga tiramisu! Såå otroligt gott trots att jag inte är en kaffeälskare ☕️ gjort den i flera år men aldrig delat receptet här så nu var det dags!! Fick hjälp i köket den här gången dessutom - av en som gillar att baka & smaka 😄

Gillar du mer kaffesmak så kör på starkare kaffe! Och rom eller marsalavin är fritt fram att addera eller skippa.

Du kan också göra den i portionsformat 😍 spara och testa!

Ingredienser 
Typ 10 serveringar

Krämen
5 st Äggulor
1.5 dl Florsocker
500 g Mascarpone
1.5 dl Strösocker
5 st Äggvitor
1 tsk Vaniljsocker
Kexen
3 dl Kallt starkt kaffe eller brygg beroende på hur stark kaffe smak du vill ha
2 paket Savioardikex (1.5)
Topping
Kakao 
2.5 dl Grädde

Förberedelser
Börja med att koka 3-4 dl starkt kaffe, förslagsvis espresso och låt svalna. Ställ också ut mascarponen och låt den komma upp i rumstemeratur.

Krämen
Separera äggulor och äggvitor. Vispa upp äggulorna med florsocker och vaniljsocker. Vispa upp med elvisp till en fluffig och krämig smet. Vill du kan du addera någon tsk likör i krämen (t.ex Konjak, rom eller marsalavin). Jag föredrar Tiramisu utan. Vänd sedan ner mascarponen och vänd ihop till en jämn smet med en slickepott (vispa inte). Ställ i kylen så länge.

Vispa upp äggvitorna tills ett fast vitt skum. Tillsätt då lite socker åt gången samtidigt som du vispar. Vispa sedan i ca 5 minuter tills du har en blank och fin maräng. Du ska inte känna några sockerkristaller.

Vänd i den vispade marängen i äggulekrämen till en jämn smet

Montera tiramisun
Ta fram en kvadratisk eller rektangular glasform. Förslagsvis 20x20 eller 20x30 cm stor med lite djup så att du får höjd på tiramisun.
Doppa sedan kexen i 2 sek i kaffet och placera ut dem i formen så att de täcker hela botten. Bre på hälften av smeten och placera ut ett till lager med kaffedoppade kex kex. Avsluta med ett andra och sista lager med kräm. Om du vill kan du även toppa med vispad grädde.

Låt tiramusin nu sätta sig i kylen i ett par timmar. Innan servering - puddra hela kakan med kakao. Pudrar du innan så kommer krämen att suga åt sig kakaon och kakan blir inte lika fin. Det går också bra att pudra bitarna portionsvis.

#tiramisu #tiramisù #matinspo
Load More Follow on Instagram

Instagram Feed

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 2 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Populära kategorier

Balkanmat

Balkanmat

Billig middag

Billig middag

Bröd recept

Bröd recept

Brunch recept

Brunch recept

Buffémat

Buffémat

Drycker

Drycker

Efterrätter

Efterrätter

Favoritprodukter

Favoritprodukter