https://matinspo.se
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Home
  • Buffémat
  • Matsedel v.20 | Buffémat och bjudmiddagar

Matsedel v.20 | Buffémat och bjudmiddagar

Posted on maj 12th, 2024
by Emilia
Categories:
  • Buffémat
  • Festmat
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Uncategorized
  • Veckans Matsedel

Veckans matsedel: Buffémat och bjudmiddagar

Nu när våren är här och det är en blandning av varmt och ibland kallt väder tycker jag vi ska fokusera på värmande och fina våriga rätter den här veckan. Goda sallader, saftig kyckling och krämiga såser som alla ger dig en god vårig middag. Denna matsedel är dessutom en perfekt mix av rätter som gör sig bra på en buffé, kanske inför studentfirande och sommarfester.

OBS: Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar.

Unna dig något gott i veckan! 💖

 

Måndag:

Syrlig potatissallad – enkel potatisallad

Min syrliga och enkla potatissallad

En potatissallad gör sig ju alltid väldigt bra på en buffé. I det här receptet har jag gjort en väldigt god potatissallad med rödlök, persilja, äppelcidervinäger och bara lite salt och peppar. Mer än så behövs inte!

 

Tips!
Servera din potatissallad med lite panerad fisk eller något gott grillat! Kanske en god bit kött eller grillost? Till denna syrliga sallad passar det perfekt med något salt och fettigt till!

 

Tisdag:

Pastasallad med sweetchilidressing och kyckling

Pastasallad med sweetchilidressing och kyckling

Pastasallad med sweetchilidressing och kyckling. En krämig pastasallad med massa sås, grönsaker och kyckling. Givetvis kan du variera grönsakerna och byta ut kycklinen mot vegetariskt alterantivt. Pastasalladen går snabbt att slänga ihop och blir perfekt att ta med sig i matlådan.

 

Onsdag:

Glasnudelsallad med sweet chili kyckling

Glasnudelsallad med sweet chili kyckling eller God nudelsallad

En supergod, lite het och syrlig glasnudelsallad som jag serverar tillsammans med en sweet chili-marinerad kyckling. Vill du laga ett protein till vid sidan av kan du alltid göra det och då istället bara göra en god nudelsallad som du serverar i en skål som den är!

 

Tips!
Om du vill byta ut kycklingen i nudelsalladen kan du alltid använda ett vegetariskt alternativ. Jag har rekommenderat filébitarna från Hälsans Kök och det är för att jag helt enkelt verkligen tycker att de är väldigt goda och passar perfekt som ett alternativ mot kyckling!


Köp på Mathem här!

 

Torsdag:

Ost och baconpaj med karamelliserad lök

Ost och baconpaj med karamelliserad lök

Ost och baconpaj med karamelliserad lök och creme fraiche. En smarrig paj som har sälta, sötma och syra. Sälta från baconet och osten, sötma från den karamelliserade löken och syra från creme fraichen.

Ett tips är att göra pajskalet dagen innan, trycka ut i formen och ställa i frysen. Det går med fördel att göra flera dagar innan också. När det väl är dags att tillaga pajen behöver du bara fokusera på fyllningen och sedan skjutsa in i ugnen.

 

Fredag:

Kycklingkebab med ugnsrostade grönsaker

Kycklingkebab med ugnsrostade grönsaker

Ännu ett exempel på en god rätt där alla gäster kan bygga ihop sin egen kebab och äta den lite som de vill med vilka ingredienser de vill! I det här receptet är det massor av olika grönsaker, rotfrukter och kyckling i vilket gör att varje gäst kan göra en kebab de kommer bli väldigt nöjd med! Du kan också byta pitabrödet mot pommes och servera på tallrik om det känns mer passande för situationen!

 

Tips!
De godaste frysta pommesen enligt mig är dessa från Aviko! De blir väldigt frasiga och goda pommes och kräver inget extra meck.
Pommes Frites Super Crunch Fryst

 

Lördag:

Smörgåstårta med lax & räkor

Smörgåstårta med lax & räkor

En enkel och god smörgåstårta med lax och räkor. I den här tårtan är det samma fyllning på alla lagar och ovanpå det gör att det går lite snabbare att göra. I den här smörgåstårtan har jag ingen majonnäs vilket gör den mindre mastig. Du toppa laxen med mer räkor eller lax eller addera t ex rädisor eller rom.

 

Söndag:

Krispig och saftig burek med köttfärs färdigköpt filodeg

Krispig och saftig burek med köttfärs färdigköpt filodeg

Krispig och saftig burek som går snabbt att göra när man inte orkar göra egen filodeg. I det här receptet använder jag köttfärs men det är även riktigt gott med fetaost! Det går bra att använda vilken färs som helst.

Emilia

Add Your Comment Avbryt svar

Välkommen till Matinspo.se!

En matsajt där jag Emilia hoppas att du kan hitta inspiration och recept till din middag, din frukost och din bakning. Jag uppdaterar med nya recept varje vecka och det kan bli allt från chokladiga bakverk, fluffiga pannkakor, pastarätter, vegetariska recept och rätter från alla världens hörn. En stor variation av recept med något för alla.

Jag vill sprida matglädje och sug efter att våga testa mer i köket!

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM

Emilia Milosavljevic | Matinspo.se | Middagstips & recept

emiliasmatinspo

🥄 Häng med mig i stories & få smarrig mat i flödet!
💻 jobba med mig? maila till emimiil@hotmail.com
📕 Kokbok Billiga Veckan 👇

Supergod kyckling med mozzarella, pesto och balsam Supergod kyckling med mozzarella, pesto och balsamicotomater 🔥 du kan både tillaga i ugn eller på grillen. Servera sen med pestopasta eller pestopotatis!

Spara & testa 🌱

Kyckling 
800 g kycklingfile 
1 msk oregano
2 vitlöksklyftor
Olivolja 
Salt
Peppar 

Pesto 
1.5 dl pumpafrön 
1 stor kruka basilila
75 g parmesan 
1 vitlöksklyfta 
0.5 dl neutral olja
0.5 dl olivolja 
Salt 
Peppar 

Övrigt
2 mozzarella 
Tomater
Balsamico
Salt
Olivolja
300-400 g pasta

Gör såhär 
Marinera kycklingen i olja, oregano, salt, peppar och vitlök.
När du tillagar sen kan antigen tillags på grillen eller ugn. Tillagar du i ugn så stek först i panna och tillaga färdigt i ugn. 

Pesto
Rosta pumpafröna & riv parmesan.
Mixa basilika, parmesan, pumpa frön, vitlök, peppar och neutral olja. Tillsätt sedan olivolja och blanda med sked. Smaka av med salt. 

Övrigt
Koka pastan och blanda med häflten av peston.
Dela tomaterna och blanda med balsamico, salt och basilika. 

När kycklingen är tillagad. Lägg på mozzarellan och låt den smälta. Kör du på grill så lägg över på en plåt och i ugn så kör du bara in kycklingen igen tills osten smällt.
Lägg över på ett fat och toppa varje bit med pesto och tomaterna.
Servera med pestopastan!

#pastapesto #pesto #pestokyckling #grillatkyckling #lättlagat #matinspo #matlagning #matinspiration #matinspo #tomat #grillat #grilla
Frukostcheesecake 😍 med apelsincurd i samarbete Frukostcheesecake 😍 med apelsincurd i samarbete med @rasaftsverige och deras otroliga kallpressade juicer levlar vi upp frukosten! Har gjort en apelsincurd på deras apelsinjuice som de pressar i Sverige och det vart verkligen så gott och smidigt. Juicen är dessutom gjord på färsk apelsiner! Mycket god apelsinsmak från juicen och tillsammans med digestivekex och krämig grekisk yoghurt blir det en perfekt cheesecake att bjuda på till frukost eller brunch! Eller preppa till dig själv 😍 

Spara & testa 🍊 

Ingredienser 
Apelsincurd (gör dubbelsats 😋)
Ger topping åt 4 cheesecakes
0.80 dl Råsaft apelsin
1 ägg
1 äggula
0.25 dl Strösocker 
1 tsk citronjuice 
Zest från en apelsin
1 msk smör 

Övrigt till cheesecaken
Digestivekex (2 per servering
Grekisk yoghurt (ca 1.5 dl per servering)

Övrigt att servera till din lyxiga frukost
Bär & frukt
Äggröra (använd överbliven äggvita från curden)
Gott bröd
Råsaft med äpple, spenat, ananas & citron gjord på färska frukter & grönsaker 

Gör såhär: Apelsincurd
Vispa ihop alla ingredienser förutom smöret i en värmetålig skål. Ställ över ett vattenbad på medel/låg värme och rör om tills curden tjocknat. Kommer ta ca 10-15min. Sila av curden och vänd i smöret tills det smält. Häll över i en burk med lock eller skål som du täcker med plastfolie och låt stå i kylen i några timmar. 

Till servering.
Krossa digestivekex och lägg i serveringsglas. Toppa med grekisk yoghurt och sedan curden. 

#råsaft #kallpressadjuice #apelsinjuice #grönjuice #juice #frukost #frukosttips #brunch #brunchtips #frukostcheesecake #cheesecake #lyxfrukost #sötsaker #yoghurt #apelsincurd #matinspo
Rostad potatis i örtolja med vitlöksås 🥔 i s Rostad potatis i örtolja med vitlöksås 🥔 i samarbete med @conantswe och deras elektriska salt & pepparkvarnar!
En otroligt god potatisallad 😍 perfekt till typ det mesta? Kött, kyckling, grillat..fisk! Du mååste testa!  

Jag har länge letat efter kvarnar som både fungerar bra och är snygga att ha framme – och de här från Conant.se har verkligen blivit en favorit här hemma. Så smidiga att använda (du vänder bara upp och ner!) och en stilren detalj i köket. Du kan dessutom enkelt justera hur grovt du vill mala.  

Just nu får du 20% rabatt på allt hos conant.se med koden EMILIA20 – även deras nya automatiska vinöppnare och kapsylöppnare. Perfekt att unna dig själv eller köpa en student/examenspresent!! 😍 Koden är giltig i 48h så passa på! 

Ingredienser  

Örtolja
1 knippe dill
1 knippe persilja
1 riven vitlöksklyfta 
0.5 dl olivolja 
0.5 dl neutral olja t ex raps eller solros
Salt
Peppar  

Vitlökssås
1 dl majonnäs 
1 dl creme fraiche 
1 riven vitlöksklyfta 
Salt
Peppar  

Övrigt
1 kg delikatesspotatis
1 rödlök
100 g sugar snaps
Gräslök
Salt & peppar

Gör såhär
Koka potatisen med skal. Sätt ugnen på 250 grader.
Mixa alla ingredienser till örtoljan. Smaka av med salt och peppar.  

Låt den kokta potatisen svalna lite. Halvera och blanda sedan med örtoljan (hälften räcker), spara resten till grillat t ex eller gör potatisen igen!
Sprid ut potatisen på en plåt och rosta i ca 30 min eller tills den fått en gyllene färg.  

Blanda ihop ingredienserna till vitlökssåsen. Smaka av med salt & peppar.
Dela rödlök och sugar snaps. Finhacka gräslök.  

Servera
Lägg över potatisen på ett fat. Salta och peppra. Klicka på vitlökssåsen. Toppa med sugarsnaps, rödlök och gräslök 

#conant #potatis #potatissallad #potatosalad #sommarmat #buffemat #hemlagat #matinspo #örtolja #vårmat #Tillbehör #middag #middagstips #pepparkvarn #matlagning
Load More Follow on Instagram

Instagram Feed

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 2 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Populära kategorier

Balkanmat

Balkanmat

Billig middag

Billig middag

Bröd recept

Bröd recept

Brunch recept

Brunch recept

Buffémat

Buffémat

Drycker

Drycker

Efterrätter

Efterrätter

Favoritprodukter

Favoritprodukter