Matsedel v.20 | Buffémat och bjudmiddagar
Veckans matsedel: Buffémat och bjudmiddagar
Nu när våren är här och det är en blandning av varmt och ibland kallt väder tycker jag vi ska fokusera på värmande och fina våriga rätter den här veckan. Goda sallader, saftig kyckling och krämiga såser som alla ger dig en god vårig middag. Denna matsedel är dessutom en perfekt mix av rätter som gör sig bra på en buffé, kanske inför studentfirande och sommarfester.
OBS: Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar.
Unna dig något gott i veckan!
Måndag:
Min syrliga och enkla potatissallad
En potatissallad gör sig ju alltid väldigt bra på en buffé. I det här receptet har jag gjort en väldigt god potatissallad med rödlök, persilja, äppelcidervinäger och bara lite salt och peppar. Mer än så behövs inte!
Tips!
Servera din potatissallad med lite panerad fisk eller något gott grillat! Kanske en god bit kött eller grillost? Till denna syrliga sallad passar det perfekt med något salt och fettigt till!
Tisdag:
Pastasallad med sweetchilidressing och kyckling
Pastasallad med sweetchilidressing och kyckling. En krämig pastasallad med massa sås, grönsaker och kyckling. Givetvis kan du variera grönsakerna och byta ut kycklinen mot vegetariskt alterantivt. Pastasalladen går snabbt att slänga ihop och blir perfekt att ta med sig i matlådan.
Onsdag:
Glasnudelsallad med sweet chili kyckling eller God nudelsallad
En supergod, lite het och syrlig glasnudelsallad som jag serverar tillsammans med en sweet chili-marinerad kyckling. Vill du laga ett protein till vid sidan av kan du alltid göra det och då istället bara göra en god nudelsallad som du serverar i en skål som den är!
Tips!
Om du vill byta ut kycklingen i nudelsalladen kan du alltid använda ett vegetariskt alternativ. Jag har rekommenderat filébitarna från Hälsans Kök och det är för att jag helt enkelt verkligen tycker att de är väldigt goda och passar perfekt som ett alternativ mot kyckling!
Köp på Mathem här!
Torsdag:
Ost och baconpaj med karamelliserad lök
Ost och baconpaj med karamelliserad lök och creme fraiche. En smarrig paj som har sälta, sötma och syra. Sälta från baconet och osten, sötma från den karamelliserade löken och syra från creme fraichen.
Ett tips är att göra pajskalet dagen innan, trycka ut i formen och ställa i frysen. Det går med fördel att göra flera dagar innan också. När det väl är dags att tillaga pajen behöver du bara fokusera på fyllningen och sedan skjutsa in i ugnen.
Kycklingkebab med ugnsrostade grönsaker
Ännu ett exempel på en god rätt där alla gäster kan bygga ihop sin egen kebab och äta den lite som de vill med vilka ingredienser de vill! I det här receptet är det massor av olika grönsaker, rotfrukter och kyckling i vilket gör att varje gäst kan göra en kebab de kommer bli väldigt nöjd med! Du kan också byta pitabrödet mot pommes och servera på tallrik om det känns mer passande för situationen!
Tips!
De godaste frysta pommesen enligt mig är dessa från Aviko! De blir väldigt frasiga och goda pommes och kräver inget extra meck.
Lördag:
Smörgåstårta med lax & räkor
En enkel och god smörgåstårta med lax och räkor. I den här tårtan är det samma fyllning på alla lagar och ovanpå det gör att det går lite snabbare att göra. I den här smörgåstårtan har jag ingen majonnäs vilket gör den mindre mastig. Du toppa laxen med mer räkor eller lax eller addera t ex rädisor eller rom.
Söndag:
Krispig och saftig burek med köttfärs färdigköpt filodeg
Krispig och saftig burek som går snabbt att göra när man inte orkar göra egen filodeg. I det här receptet använder jag köttfärs men det är även riktigt gott med fetaost! Det går bra att använda vilken färs som helst.