https://matinspo.se
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Hem
  • Kategorier
    • Alla kategorier
    • Asiatisk mat – mat från det asiatiska köket
      • Nudelrätter
    • Balkanmat
    • Billig middag
    • Bröd recept
    • Buffémat
    • Efterrätter
      • Bullar
      • Choklad – goda efterrätter med choklad
      • Julgodis och julbakverk
      • Kakor
      • Kladdkakor
      • Tårtor
    • Frukost
      • Gröt
      • Pannkakor
      • Smoothies
    • Helgmat
    • Kyckling & Kött
      • Kycklingrätter
      • Kötträtter
    • Lättlagade recept
    • Matlådemat
    • Veckans Matsedel
    • Midsommarmat
    • Pastarätter
    • Potatis
    • Påskrecept
    • Sallader
    • Snabb middag
    • Studentmat
    • Sommarmat
    • Vegetariskt
    • Wraps
  • Middagstips
  • Tips
    • Favoritprodukter
    • Tips på bra mattjänster och appar
    • Temainlägg
  • Instagram
  • Sök på ingrediens
  • Kontakt
  • Om mig
  • Home
  • Buffémat
  • Matsedel v.20 | Buffémat och bjudmiddagar

Matsedel v.20 | Buffémat och bjudmiddagar

Posted on maj 12th, 2024
by Emilia
Categories:
  • Buffémat
  • Festmat
  • Middagstips - goda recept för hela veckan
  • Uncategorized
  • Veckans Matsedel

Veckans matsedel: Buffémat och bjudmiddagar

Nu när våren är här och det är en blandning av varmt och ibland kallt väder tycker jag vi ska fokusera på värmande och fina våriga rätter den här veckan. Goda sallader, saftig kyckling och krämiga såser som alla ger dig en god vårig middag. Denna matsedel är dessutom en perfekt mix av rätter som gör sig bra på en buffé, kanske inför studentfirande och sommarfester.

OBS: Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar.

Unna dig något gott i veckan! 💖

 

Måndag:

Syrlig potatissallad – enkel potatisallad

Min syrliga och enkla potatissallad

En potatissallad gör sig ju alltid väldigt bra på en buffé. I det här receptet har jag gjort en väldigt god potatissallad med rödlök, persilja, äppelcidervinäger och bara lite salt och peppar. Mer än så behövs inte!

 

Tips!
Servera din potatissallad med lite panerad fisk eller något gott grillat! Kanske en god bit kött eller grillost? Till denna syrliga sallad passar det perfekt med något salt och fettigt till!

 

Tisdag:

Pastasallad med sweetchilidressing och kyckling

Pastasallad med sweetchilidressing och kyckling

Pastasallad med sweetchilidressing och kyckling. En krämig pastasallad med massa sås, grönsaker och kyckling. Givetvis kan du variera grönsakerna och byta ut kycklinen mot vegetariskt alterantivt. Pastasalladen går snabbt att slänga ihop och blir perfekt att ta med sig i matlådan.

 

Onsdag:

Glasnudelsallad med sweet chili kyckling

Glasnudelsallad med sweet chili kyckling eller God nudelsallad

En supergod, lite het och syrlig glasnudelsallad som jag serverar tillsammans med en sweet chili-marinerad kyckling. Vill du laga ett protein till vid sidan av kan du alltid göra det och då istället bara göra en god nudelsallad som du serverar i en skål som den är!

 

Tips!
Om du vill byta ut kycklingen i nudelsalladen kan du alltid använda ett vegetariskt alternativ. Jag har rekommenderat filébitarna från Hälsans Kök och det är för att jag helt enkelt verkligen tycker att de är väldigt goda och passar perfekt som ett alternativ mot kyckling!


Köp på Mathem här!

 

Torsdag:

Ost och baconpaj med karamelliserad lök

Ost och baconpaj med karamelliserad lök

Ost och baconpaj med karamelliserad lök och creme fraiche. En smarrig paj som har sälta, sötma och syra. Sälta från baconet och osten, sötma från den karamelliserade löken och syra från creme fraichen.

Ett tips är att göra pajskalet dagen innan, trycka ut i formen och ställa i frysen. Det går med fördel att göra flera dagar innan också. När det väl är dags att tillaga pajen behöver du bara fokusera på fyllningen och sedan skjutsa in i ugnen.

 

Fredag:

Kycklingkebab med ugnsrostade grönsaker

Kycklingkebab med ugnsrostade grönsaker

Ännu ett exempel på en god rätt där alla gäster kan bygga ihop sin egen kebab och äta den lite som de vill med vilka ingredienser de vill! I det här receptet är det massor av olika grönsaker, rotfrukter och kyckling i vilket gör att varje gäst kan göra en kebab de kommer bli väldigt nöjd med! Du kan också byta pitabrödet mot pommes och servera på tallrik om det känns mer passande för situationen!

 

Tips!
De godaste frysta pommesen enligt mig är dessa från Aviko! De blir väldigt frasiga och goda pommes och kräver inget extra meck.
Pommes Frites Super Crunch Fryst

 

Lördag:

Smörgåstårta med lax & räkor

Smörgåstårta med lax & räkor

En enkel och god smörgåstårta med lax och räkor. I den här tårtan är det samma fyllning på alla lagar och ovanpå det gör att det går lite snabbare att göra. I den här smörgåstårtan har jag ingen majonnäs vilket gör den mindre mastig. Du toppa laxen med mer räkor eller lax eller addera t ex rädisor eller rom.

 

Söndag:

Krispig och saftig burek med köttfärs färdigköpt filodeg

Krispig och saftig burek med köttfärs färdigköpt filodeg

Krispig och saftig burek som går snabbt att göra när man inte orkar göra egen filodeg. I det här receptet använder jag köttfärs men det är även riktigt gott med fetaost! Det går bra att använda vilken färs som helst.

Emilia

Add Your Comment Avbryt svar

Välkommen till Matinspo.se!

En matsajt där jag Emilia hoppas att du kan hitta inspiration och recept till din middag, din frukost och din bakning. Jag uppdaterar med nya recept varje vecka och det kan bli allt från chokladiga bakverk, fluffiga pannkakor, pastarätter, vegetariska recept och rätter från alla världens hörn. En stor variation av recept med något för alla.

Jag vill sprida matglädje och sug efter att våga testa mer i köket!

Instagram Feed

emiliasmatinspo

🥄 Häng med mig i stories & få smarrig mat i flödet!
💻 jobba med mig? maila till emimiil@hotmail.com
📕 Kokbok Billiga Veckan 👇


Superkrämig och god ryggspasta med champinjoner! ✨
Superkrämig och god ryggspasta med champinjoner! ✨️

Ingredienser 
5 serveringar 
500 g ryggbiff
250 g champinjoner
1/2 lök
1 vitlöksklyfta 
25 g smör
2 dl creme fraiche 
5 dl grädde
1 msk Oxfond 
1 tsk kinesisk soja
1 dl riven parmesan 
Peppar
Eventuellt salt
350 g pasta

Gör såhär
Torka av och salta ryggbiffen ordentligt på båda sidorna. Stek sedan i olja på hög värme tills den får ordentligt med yta. Ställ å sidan och vila. Delar sedan köttet i bitar. Det gör ingenting om köttet fortfarande är rått. Det kommer gå klart i såsen och bli medium. 

Börja koka pastan.
Tärna löken, ansa och skiva champinjonerna. Fräsch löken och champinjonerna utan smör och olja.
Tills de släppt lite vätska. Vänd i smöret och riven vitlök. 
Vänd i grädde, creme fraiche, fond och soja. Låt puttra ihop en stund på medelvärme.
Peppra ordentligt och riv i parmesan. Smaka av med salt. Vänd i ryggbiffen och pastan.

#pasta #ryggbiffspasta #matinspo

Fejk raffaello eller snöbollar med vaniljrån! Så e
Fejk raffaello eller snöbollar med vaniljrån! Så enkla och otroligt goda! Testa 😍

Ingredienser 
1 pkt vaniljrån ca 175g
200 g kondenserad mjölk
100 g färskost
6 dl riven kokos 

Att ringla över 
100 g vit 

Gör såhär 
Mixa rånen och kondensersd mjölk. Addera kokos och färskost. Mixa ihop.
Forma till bollar. Låt stelna i kylen.
Ringla eller doppa i choklad. Servera!

#julgodis #kokos #Efterrrätt

GLASSBOMB! 🍧 perfekt till nyår! Festligt och du ka
GLASSBOMB! 🍧 perfekt till nyår! Festligt och du kan förbereda allt innan!
Glassomb är verkligen inte bara för barn utan enbart barnsligt gott 😄😄 

Ingredienser 
14-16 bitar
1.5 liter chokladglass
0.5 liter hallonsorbet 
0.5 liter mangosorbet
En fryst kladdkaka 

Hallonsås (valfritt att ha i, kan serveras till bara)
4 dl frysra hallon
0.5 dl vatten
0.25 dl Strösocker 
0.25 dl gelesocker 

Italienk maräng 
3 äggvitor
2 dl socker
0.75 dl vatten 

Hallonsås
Koka upp hallon och vatten. Mosa så bären löses upp.  Tillsätt sen sockret och koka i 2 min. Låt svalna. Om du vill ha i glassbomben så vänta tills den svalnat helt innan du börjar montera den.
Hallonsåsen kan bli lite isig i bomben men den är god. 

Glass prepp
Plasta insidan av en lämplig bunke. Låt platsen hänga över kanten så du kan täcka bunken sen. 
Ta ut chokladglassen och bre ut den längst med botten och sidorna. Lägg I frysen.
Här kan du ha hallonsås. Frys in och ha sedan på Hallonsorbet & mangosorbet. Känner du att du att glassen smälter så frys den en stund mellan lagren.  Tryck ner kladdkakan och jämna till botten. Täck med folie. 

Italienk maräng (gör detta samma dag eller dagen innan servering)
Vispa upp äggvitorka till ett vitt fluff.
Koka upp socker och vatten till 122 grader.
Häll sedan den varma lagen i äggvitorna med tunn stråle samtidigt som du vispar på hög hastighet. Vispa tills marängen svalnat (6-8 min) 

Lägg över bomben på ett serveringsfat.
Bre på marängen på glassbomben och bränn av. Förvara i frysen fram till servering.
Ta fram 5-10 min innan severing. Servera med hallonsås. 

#glass #bombalaska #glassbomb



Follow on Instagram


Populära kategorier

Balkanmat

Balkanmat

Billig middag

Billig middag

Bröd recept

Bröd recept

Brunch recept

Brunch recept

Buffémat

Buffémat

Drycker

Drycker

Efterrätter

Efterrätter

Favoritprodukter

Favoritprodukter