Ingredients
-
Pajskal
-
150 g Smör
-
3 dl Vetemjöl
-
1 dl Strösocker
-
1 tsk Vaniljsocker
-
1 tsk Bakpulver
-
Fyllning
-
420 g Ananas i burk i bitaravrunnen vikt
-
2 dl Créme Fraiche
-
1 st Ägg
-
1 dl Strösocker
-
1 tsk Vaniljsocker
Directions
Ananaspaj – enkel och god ananaspaj som jag serverade med vaniljglass med det går lika bra med grädde eller vaniljsås. Pajen blir perfekt söt och tillsammans med de frasiga skalet blir det en god kombination.
Steps
1
Done
|
PajskaletSätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser och arbeta sedan ihop med smöret. Har du en matberedare så kan du göra skalet med hjälp av den. Låt stå i kylen i 15-20 minuter och tryck sedan ut i en pajform som är 26-27 cm. |
2
Done
|
FyllningenSila av och grovhacka ananasen. Vispa ihop ägg, creme fraiche, socker och vaniljsocker. Tillsätt ananasen och vänd ner i pajskalet. |
3
Done
|
Grädda pajenGrädda pajen i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter. Låt svalna |
4
Done
|
ServeraServera pajen med vaniljglass alternativt grädde eller vaniljsås. |
4 Comments Hide Comments
Står inte hur många grader i ugnen
Har skrivit till nu! 175 grader🥰
Varmluft eller över och under värme?
Över och undervärme /Emilia