Ingredients
-
Chokladbotten
- 2 dl Kakao
- 5 dl Strösocker
- 4 dl Vetemjöl
- 2 tsk Bakpulver
- 1.5 tsk Bikarbonat
- 2 tsk Vaniljsocker
- 2 st Ägg
- 2 dl Rapsolja
- 4 dl Mjölk
- 1 dl Kaffe
-
Apelsinchokladmousse
- 400 g Marabou apelsinkrokant
- 1 apelsin Apelsinskal
- 6 dl Grädde
-
Ganache
- 2 dl Grädde
- 200 g Mörk apelsinchokladgår bra med vanilj mörk choklad också
-
Topping
- Färska bär
- Choklad
Directions
Apelsinchokladtårta – tårta med apelsinchokladmousse och apelsinchokladganache. Saftiga chokladbottnar tillsammans med en moussse, ganache och bär. Tårtan är gjord i en 20 cm form och jag har använt mig utan en tårting för att montera tårtan. Det gör det enklar att få fina kanter. Supergod och saftig chokladtårta!
Steps
1 Done | ChokladbottenSätt ugnen på 150 grader. Klä två springformar 20 cm i diameter med bakplåtspapper. Låt bottnarna svalna helt innan du delar dem. Du kan förbereda dem dagen innan. Linda in dem i plastfolie så håller de sig saftiga! |
2 Done | ApelsinchokladmousseHacka chokladen och lägg ner den i en skål . Värm på 2/3 av grädden och häll över chokladen. Rör om tills chokladen smält. Riv ner skalet från apelsin. Låt svalna till rumstemperatur. Vispa upp resterande tredjedel av grädden och vänd ner i chokladbladningen. Häll upp moussen i spritspåsar och låt den sätta sig i kylen. *Skulle din mousse kännas för lös när du ska montera tårtan så kan du vispa upp den litagrann. |
3 Done | Mörkchokladganache - gör någon 1-2h innan du ska spackla tårtanBryt chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädden. Häll grädden över chokladen och låt stå i 3 min. Vispa sedan långsamt för hand tills chokladen smält ihop. Låt ganachen svalna och sätta sig i kylen. Ganachen ska fortfarande vara bredbar så låt den inte stelna för länge. Blir den för hård kan du ta 1-2 msk av den och micra i 15 sek och sedan blanda med resten av ganachen så blir den lättare att bre på. |
4 Done | Montera tårtanMontera tårtan i tårting alternativt springformen som du bakade tårtbotten i. Tårtan blir mer stabil då. Dela varje botten i 2 lager och fördela moussen mellan alla lager. Låt tårtan sedan sätta sig i kylen i ett par timmar eller över natten innan du spacklar med ganachen. |