Ingredients
-
Jordnötsdressing
-
1 dl Jordnötssmör
-
0.5 st Lime
-
0.5 tsk Chiliflakes
-
1 msk Japansk soya
-
0.5 dl Vatten
-
2 tsk Ingefära
-
1 st Vitlöksklyftor
-
2 msk Honung
-
2 msk Strösocker
-
3 msk Ljus risvinäger
-
Kyckligen
-
450 g Kycklingfilé
-
2 st Ägg
-
3 dl Panko
-
2 dl Vetemjöl
-
Tillbehör
-
1 st Paprika röd
-
2 st Morötter
-
100 g Blandsallad
-
2 dl Jordnötter
-
3 dl Fryst mango
-
250 g Risnudlar
Directions
Asiatisk kycklingsallad med jordnötsdressing. Pankopanerad kyckling som blir superkrispig och god tillsammans med strimlade grönsaker och mango. Vill du göra en vegetarisk variant så byt ut kyckligen mot krispig tofu.
Steps
1
Done
|
JordnötsdressingBlanda alla ingredienser i en matberedare och mixa slät snabbt i ett 10-15 sekunder. ViIl du ha den lösare kan du tillsätta lite mer vatten. Sen är såsen klar! |
2
Done
|
KyckligenBanka ut dina filéer och salta dem. Vispa upp ägg i en skål, häll upp panko i en och vetemjöl i en tredje skål. För att undvika att få kladdiga fingrar kan du ta ett grillspett som du kan använda för att panera fileerna. |
3
Done
|
Doppa filéerna först i mjöl, sen ägg, sen mjöl igen, ägg igen och sist panko. Reptera tills alla bitar är panerade. Värm på olja i en djup panna. Fritera i ca 3 min per sida. Det här varierar beroende på storlek på kycklingen, men jag hade rätt stora bitar och hade min platta på 6/9 och stekte en bit i totalt 6-7 minuter. Är du osäker kan du testa med en bit för att se hur länge du behöver steka. |
4
Done
|
TillebehörenStrimla paprika, morötter och tina mangon. Koka risnudlar - vänd dem i olja och salta lätt. Hacka lite jordnötter om du vill ha det som toppingen. |
5
Done
|
Servera kycklingen med salladen, tillbehören och jordnötsdressing! |