Ingredients
- 300 g Rödkål
- 2 st Morötter
- 3 st Salladslök
-
Dressingen
- 1 st Lime
- 1 msk Ättika
- 3 msk Neutral olja
- 2 msk Vatten
- 1 st Chili
- 1.5 msk Ljus sirap
- Salt
Directions
Asiatisk rödkålssallad med nuoc cham dresssing. Nuoc cham dressingen är salt, syrlig, söt och lite het, precis det man vill ha i en god sallad. I vanliga fall har man även fiskssås i nuoc cham dressing men i det här fallet har jag uteslutit det. Salladen passar utmärkt att servera till bufféer, kycklingrätter eller när du vill komplettera en rätt med en sötsyrlig sallad.
Steps
1 Done | DressingenBlanda ihop alla ingredienser till dressingen i en liten skål. Smaka av med salt. Här är det viktigt att du själv avgör om det behövs med salt, sötma eller syra. Tänk på att den ska smaka mycket. |
2 Done | Riv morot och rödkål. Strimla salladslöken. Blanda ihop allt i en skål. Häll på dressingen, blanda ihop, smaka av och låt sedan dra en stund så att kålen får suga åt sig smakerna. |
2 Comments Hide Comments
hur länge håller denna?
håller den i kylskåp ett par dagar?
ja det gör den! 🙂 går bra att vänta med vinägretten också ifall man vill förbereda någon dag innan.