Ingredients
-
300 g Rödkål
-
2 st Morötter
-
3 st Salladslök
-
Dressingen
-
1 st Lime
-
1 msk Ättika
-
3 msk Neutral olja
-
2 msk Vatten
-
1 st Chili
-
1.5 msk Ljus sirap
-
Salt
Directions
Asiatisk rödkålssallad med nuoc cham dresssing. Nuoc cham dressingen är salt, syrlig, söt och lite het, precis det man vill ha i en god sallad. I vanliga fall har man även fiskssås i nuoc cham dressing men i det här fallet har jag uteslutit det. Salladen passar utmärkt att servera till bufféer, kycklingrätter eller när du vill komplettera en rätt med en sötsyrlig sallad.
Steps
1
Done
|
DressingenBlanda ihop alla ingredienser till dressingen i en liten skål. Smaka av med salt. Här är det viktigt att du själv avgör om det behövs med salt, sötma eller syra. Tänk på att den ska smaka mycket. |
2
Done
|
Riv morot och rödkål. Strimla salladslöken. Blanda ihop allt i en skål. Häll på dressingen, blanda ihop, smaka av och låt sedan dra en stund så att kålen får suga åt sig smakerna. |
2 Comments Hide Comments
hur länge håller denna?
håller den i kylskåp ett par dagar?
ja det gör den! 🙂 går bra att vänta med vinägretten också ifall man vill förbereda någon dag innan.