0 0
Baklava med nutella och hasselnötter

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 paket Filodeg vi behöver ca 24 ark
350 g Rostade hasselnötter
100 g Smör
500 g Hasselnötskräm
Sockerlag
4.5 dl Strösocker
5.5 dl Vatten

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Baklava med nutella och hasselnötter

  • Serves 12
  • Medium

Ingredients

  • Sockerlag

Directions

Share

Baklava med nutella och hasselnötter – en väldigt god och lättbakad baklava. Nutellan går att byta ut mot vilket annat märke på hasselnötter som helst. Baklavan blir bäst om den får sätt sig över natten för att hinna suga in all sockerlag.

 

Andra goda baklavarecept

Baklavarullar – god baklava med valnötter

Chokladbaklava – supergod och enkel

Steps

1
Done

Sockerlagen

Börja med att koka upp sockerlagen. Koka upp socker och vatten. När det kokat upp sänk värmen och låt puttra i 10-15.
Ställ åt sidan och låt svalna.

2
Done

Baklavan

Rosta dina nötter ifall de inte är rostade. Finhacka sedan nötterna.

3
Done

Smält smöret och värm på Nutellan/hasselnötskrämen så att den blir lite lösare.
Ta fram en form som är ca 30x20 cm. Pensla botten av formen med smör. Skär sedan dina filodegsark så att de blir lika stora som din form.
Placera ett ark i formen och pensla med smör. Repetera med 5 st ark till.
På det 6 arket brer du ut ca 1.5 dl hasselnötskräm och strör över 1 dl hackade hasselnötter.
Placera sedan 3 st ark ovanpå fyllningen. Varje ark penslar du med smör.
Gör ett andra lager med fyllning - sedan 3 ark och sist ett tredje lager med fyllning som du penslar med smör mellan varje.
Avsluta med att täcka baklavan med 6-7 st ark. Varje ark penslar du med smör.

4
Done

När alla lagren är klara. Dela/skär baklavan i önskade rutor. Pensla sedan hela ovansidan med smör.
Grädda baklavan i mitten av ugnen på 175 grader i ca 45-55 minuter eller tills den blir gyllene. Den ska bli gyllene och frasig.

5
Done

Häll på sockerlagen

När baklavan är gyllene häll på den avsvalnade sockerlagen över den varma baklavan och låt den suga åt sig den i ett par timmar eller över natten.

6
Done

Servera

Servera baklavan till en kopp kaffe eller te.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Vegetarisk grönsakscurry med ris
previous
Vegetarisk grönsakscurry med ris
Pasta med krämig tomatsås och mozzarella
next
Pasta med krämig tomatsås och mozzarella
Vegetarisk grönsakscurry med ris
previous
Vegetarisk grönsakscurry med ris
Pasta med krämig tomatsås och mozzarella
next
Pasta med krämig tomatsås och mozzarella

Add Your Comment